Apple Watch gerçekten hayat mı kurtarıyor?

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 2 Ocak 2022 Pazar 10:44 pm

Apple, 400 dolarlık bir akıllı saat satın almanın bir ölüm kalım meselesi olabileceğini bilmenizi istiyor. Bunu da yeni yaptığı bir reklamla zekice, ürkütücü bir şekilde yansıtıyor.

Apple “911” başlıklı bir dakikalık reklam yaptı. Bu reklamda 911 operatörleri ile görünüşte yakın bir ölümle karşı karşıya kaldıklarında Apple Watch’larını kullanmayı başaran kişiler arasındaki üç telefon görüşmesini duyuyorsunuz. Senaryolar; boğulan biri, çok uzaklara düşüp bacağını kıran ve denize sürüklenen bir araba. Her birinin mutlu bir sonu var, Apple bize şunları söylüyor: “Saatlerinin yardımıyla Jason, Jim ve Amanda dakikalar içinde kurtarıldı.” Ancak altında yatan mesaj son derece açık: Bu mucizevi hayat kurtaran ürün bileklerinde olmasaydı, yalnız ölebilirlerdi. Şirket, yürek parçalayan reklamları devreye sokmasıyla ünlüdür ve bu da bir istisna değil.


Bu pazarlama stratejisinin doğru olup olmadığı ise tartışılır. Apple Watch’un hayatlarını gerçekten kurtardığına inanan insanları bulmak için uzun süre aramanıza gerek yok. Yakınlarınızda bu saatleri sağlık yararları amacıyla kullanan bir sürü insan vardır. Teorik olarak acil arama yapabilen başka akıllı saatler olsa da, özellikle hayatta kalma konusunda yararlarına inanıyorsanız, Apple Watch’ın bariz bir seçim olduğunu söylemenin abartı olduğunu düşünmeyenler çoğunlukta. Ancak bu, Apple’ın artık sizi korkuyla satın aldığı ve bunu yapmak için sigorta satıcısı alanına girdiği gerçeğini değiştirmiyor.

Samsung SSD hızını 2 katına çıkarıyor: Ateş gibi hızlı cihazlar gelecek