Apple Watch ekran kilidi açma problemini düzeltiyor

Yayın tarihi: 7 Ekim 2021 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 5 Ekim 2021 Salı 6:46 pm

iOS 15 günellemesi ile bir çok problem de beraberinde geldi. iPhone 13’ün piyasaya sürülmesinin ardından kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak özelliklerin gelmesi gerekiyordu. Ancak bu durum tam olarak böyle olmadı.

Apple Watch ile ekran kilidi açma özelliği çalışmıyordu. Kullanıcıların şikayetlerini duyurmalarının ardından Apple nihayet bu konuya el atıyor.  Problemle ilgili bir düzeltme geldi. Artık Face ID’ye başvurmanız gerekmiyor. Maske ile yaşadığımız bu dönemde ekran kilidini açmak için FACE ID kullanmak zaten imkansız. Bu nedenle Apple saatiniz ile ekran kilidini açmak daha kullanışlı olacaktır. Problemi çözecek olan en son iOS 15 güncellemesi artık (iOS 15.0.1) geldi. Değişiklik günlüğüne göre, “bazı kullanıcıların Apple Watch ile iPhone 13 modellerinin kilidini açamaması sorunu da dahil olmak üzere” hata düzeltmeleri geliyor.

Apple Watch

Apple, dışarıdayken ve maskeliyken iPhone’unuza girmeyi kolaylaştırmak için bu yılın başlarında watchOS 7.4‘te Watch ile kilit açma özelliğini ekledi. Bu özellik daha sonra bir sonraki iOS ve güncelleme ile bozuldu. Sorunun düzeltilmesi için başka bir güncelleme gerekti. Apple kısa süre önce bunun bazı iPhone 13 modellerinde çalışmadığını kabul etti ve yakında bir çözüm sunacağını söyledi. iPhone 13 yalnızca 24 Eylül’de satışa sunuldu ancak problemler o zamandan beri gittikçe artıyor. Görünüşe göre yeni sürümden kimse memnun değil.

Aşılar kalp iltihabı yapıyor iddiaları yeniden gündemde