Apple VR gözlüğü bu hafta şirketin yönetim kurulu üyelerine sunuldu

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2022 Pazar 7:30 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 11:51 pm

Bildiğiniz gibi MetaVerse fikri momentum kazandığı günden beri VR (sanal gerçeklik) cihazları daha kıymetli hale gelmiş durumda. Çünkü MetaVerse’ün hayata geçirilmesi ve istenen seviyeye ulaşması için VR cihazların daha da gelişmesi ve yaygın hale gelmesi gerekiyor.

Bu yüzden de başta Meta olmak üzere pek çok şirket VR ve AR (artırılmış gerçeklik) cihazlarına yatırım yapıyor. VR gözlüklerine yatırım yapan bu şirketler arasında Amerikalı teknoloji devi Apple da yer alıyor. Apple bu alana rakiplerinden daha geç girmiş olsa da, bu alandaki ilk cihazını çıkarmaya yaklaşmış görünüyor. Bloomberg tarafından paylaşılan habere göre Apple’ın VR ekibi, hem VR hem de AR özellikler bulunan Apple VR gözlüğünü bu hafta şirketin yönetim kuruluna sundu.

VR gözlük

 

Apple VR gözlüğünün şirket yöneticileri tarafından test edilmiş olması, ortada sunulmaya hazır bir cihaz olduğunu gösteriyor. Bloomberg de daha çok çıkan pek çok yeni Apple ürününün tanıtılmadan hemen önce yönetim kurulu tarafından test edildiğine dikkat çekiyor.

Ancak VR gözlüğünü geliştiren mühendis ekibinin hala yapacak çok işi var. Bunların başında ise VR gözlüğünün kullanacağını işletim sistemini hazırlamak ve kusursuzlaştırmak geliyor. Bloomberg’in haberine göre ekip, Reality OS ya da rOS olarak isimlendirilen bu işletim sistemi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda. İşin donanım kısmını büyük ölçüde tamamlayan ekip yazılımı da hazırladıktan sonra ürünlerini kullanıcılara da sergilemeye hazır olacak. Bunun ne zaman olacağı şimdilik bilinmiyor ama çok da beklememiz gerekmeyecek gibi duruyor.

Elon Musk cinsel tacizle suçlanıyor