Apple ve Samsung arasındaki ortaklık, Apple lehine bozulabilir

Yayın tarihi: 7 Ocak 2023 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 6 Ocak 2023 Cuma 10:44 am

Apple Samsung işbirliği yakında sona erebilir. Teknoloji dünyasında işler her zaman kamera önünde görüldüğü gibi gitmiyor. Bunun en güzel örneği ise Apple ve Samsung ikilisi. Basına yansıyan haberlerde birbirinin en azılı rakibi olarak gösterilen iki teknoloji devi, aslında perde arkasında oldukça büyük tutarlarda ticaret hacmi olan iki şirket.

 

Bu alışverişte Samsung daha çok satıcı konumunda bulunurken, Apple ise genellikle alıcı pozisyonunda. Apple’ın Samsung’dan aldığı en önemli parça ise tabi ki panellerdi. Ancak bu durum 2023 yılı içerisinde satışa sunulacak olan iPhone 15 serisi ile değişebilir.

 

Apple Samsung

Normal şartlar altında Samsung’un en önemli dokunmatik panel müşterisi Apple’dı. Gerçekten bakıldığında Apple’ın bugüne kadar satışa sunduğu iPhone modellerinde kullanılan panellerin çok büyük kısmının Samsung tarafından tedarik edildiği anlaşılıyor. Ancak iPhone 15 serisiyle birlikte Amerikalı teknoloji devi bu misyonu bir başka önemli dokunmatik panel üreticisi olan BOE’ye verecek.

 

Aslında BOE zaten Apple’ın hali hazırda çalıştığı isimlerden biri. Ancak yıllık tedarik edilen panel oranlarında genelde BOE’nin payı %10-20 arasında kalıyordu. Bununla birlikte yeni seride BOE’nin payı %70’e kadar çıkabilir. Samsung ise her ne kadar Apple’a dokunmatik ekran temin etmeye devam edecek olsa da payı %30’a kadar geri çekilebilir. Öte yandan Apple’ın bu hamlesi, en büyük rakibine karşı atılmış önemli bir hamle olarak değerlendirildi.

Elektrikli otomobil dünyasında dikkat çeken yeni ortaklık!