Apple ve Google inceleme altında

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2022 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 6:30 pm

Apple ve Google, üçüncü taraf ödemelerine izin vermelerini zorunlu kılan bir yasaya tabi tutuldu. Şirketler şimdi güncellenen Güney Kore yasasının ardından incelemeyle karşı karşıya.

Özellikle iPhone üreticisinin bir süredir üçüncü taraf ödeme yöntemleri ile başı beladaydı. Şimdi ise bu durum iyice artmış görünüyor. Reuters, Kore İletişim Komisyonu’nun (KCC), uygulama içi ödeme yasasının olası ihlalleri konusunda Apple, Google ve SK Group’un One Store’unu araştıracağını bildirdi. Düzenleyiciler, 17 Mayıs’ta dijital mağazaları incelemeye başladıklarını ve üçünün de kuralları çiğnemiş olabileceğinden endişe edecek kadar yeterli veriye eriştiklerini söyledi.

apple

 

Firmaların yasaları nasıl ihlal etmiş olabileceği tam olarak belli değil. MacRumors, değişikliklerin bildirilmesindeki gecikmenin Apple’ın durumunda bir rol oynamış olabileceğini kaydetti. Yasa (Telekomünikasyon Ticaret Yasası’nın bir revizyonu) Mart ayında yürürlüğe girerken, şirketin geliştiricileri Haziran ayı sonuna kadar bilgilendirmedi.

Her iki şirket de alternatif faturalandırma sistemleri kullanılarak yapılan satın alımlardan hala kesinti yapıyor. Ancak sadece daha küçük porsiyonlar alıyorlar. Google, politika değişikliğini duyurduğunda, Android ve Play Store’a “yatırım yapmaya devam etmek” için ücrete ihtiyacı olduğunu savundu.

Kanun, ilgili işler için ortalama yıllık gelirin yüzde ikisine kadar yüksek cezalara yol açabiliyor. Özellikle iPhone üreticisinin uzun süredir üçüncü taraf ödemelerle ilgili başı dertte. Ancak olayın sonucu nereye varacak bekleyip göreceğiz.

Google hizmetleri dünya genelinde kesintiye uğradı