Apple uygulamaların güncellenmesi için zaman tanıdı

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 10:37 pm

Apple kısa süre önce bazı bağımsız geliştiricilere, 30 gün içinde güncellenmediği takdirde uygulamalarının App Store’dan kaldırılacağı konusunda uyaran bir bildirim gönderdi.

Teknoloji devi, 2016’dan beri modası geçmiş ve terkedilmiş uygulamalara karşı bir politikaya sahipti, ancak yukarıda sözünü ettiğimiz hareket, artık bu kuralı daha sıkı bir şekilde uyguladığını gösteriyordu. Uyarıyı alan geliştiricilerden bazıları politikayı çok sert buldu ve zamanın yetersizliğinden şikayet etti. Şimdi Apple, bazı eski uygulamaların neden kaldırılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıklayan bir gönderi yayınladı. Ayrıca şirket geliştiricilere uygulamalarını güncellemeleri için daha fazla zaman verdiğini duyurdu.

güncelleme

 

Yayında, teknoloji devi, uygulamaları üç yıl içinde güncellenmeyen geliştiricilere ve uygulamaları 12 ay boyunca “hiç veya çok az indirilmeyen geliştiricilere” kaldırma bildirimleri göndereceğini söyledi.” Apple, eski uygulamaları kaldırmanın daha yenilerini daha keşfedilebilir hale getirdiğini ve ayrıca kullanıcıların en yeni işletim sistemi ve cihazları için optimize edilmiş oyun ve araçların keyfini çıkarmasını sağladığını söyledi.

Daha eski uygulamalar artık en yeni nesil telefonlarda, tabletlerde ve dizüstü bilgisayarlarda iyi çalışmıyor ve ortalamanın altında bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Yine de, 30 gün, daha küçük geliştiricilerin bir güncelleme oluşturması için yeterli zaman olmayabilir. Bu nedenle bu süre uzatıldı. Uygulama geliştiricileri artık sözü edilen zaman içerisinde uygulamaları güncellemesi App Store’dan kaldırılma tehlikesi ile karşı karşıya gelecekler.

Instagram kullanım süresinin yüzde 20’sini Reels’lar oluşturuyor