Apple uygulamaları aile içinde ücretsiz paylaşılacak

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 7:30 am - Güncelleme: 6 Aralık 2020 Pazar 7:58 pm

Apple kullanıcıları pek çok uygulamayı kullanmak için ücret ödemek zorunda kalabiliyor. Android ekosistemindeki kadar ücretsiz uygulama yaygınlığı olmayan iOS’ta kulllanıcıların satın aldıkları uygulamaları aile bireyleriyle beraber kullanma isteği de olabiliyor.

Şimdi Apple uygulamaları aile içinde ücretsiz paylaşmaya izin verecek bir sistem duyurusu yaptı. Buna göre, geliştiriciler eğer tercih ederse, uygulamaların aile bireyleri tarafından ücretsiz kullanılmasını sağlayabilecekler.

Bu yeni sistem hem tek seferlik satın almalar hem de abonelik sistemiyle kullanılan uygulamalar için geçerli olacak.

Ancak bu yeni sistem, oyunların içinde kullanılan, tek seferlik kullanıma dahil olan, uygulama için nesneleri kapsamayacak.

Kullanıcıların bu sistemden yararlanabilmesi için aynı zamanda Aile Paylaşım programına da üye olmaları gerekecek.

apple uygulamaları

Apple geçtiğimiz Haziran ayında yaptığı duyuruyla, geliştiricilerin Aile Paylaşım programı için yeni modelleri uygulamalarına katabileceğini haber vermişti.

Sosyal medya devleri ağır yaptırımlar ile karşılaşabilir

Bir uygulamayı satın alan veya abone olan kullanıcıların ise özellikler içinde “Yeni abonelikleri paylaş” seçeneğini açması gerekiyor. Bu sayede, paylaşmaya uygun olan uygulamalar, aile bireylerinin de kullanımı için hazır olacak.

Kullanıcılar ayrıca isterlerse tek tek hangi uygulamanın paylaşılacağını, hangisinin paylaşılmayacağını da belirleyebilecek. Böylece aile üyeleri bazı uygulamaları sadece kendileri için satın alabilecekler. Diğer aile bireyleri ise bu uygulamanın varlığından haberdar olmayacaklar.

Peki siz iOS kullanıcısı mısınız? Bu yeni yöntemle uygulamalarınızı ailenizle paylaşacak mısınız?