Apple USB Type-C konusunda oldukça ciddi

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 5:40 pm

Apple’ın uzun bir süredir yavaş yavaş ısındığı Lightning portunu terk edip USB Type-C’ye geçme fikrini, bazı Apple hayranları çoktan kabullenmiş gibi görünüyor.

Apple’ın son zamanlarda en çok kafa yorduğu konulardan biridir USB Type-C meselesi. Konuya vakıf olmayan ziyaretçilerimiz için kısa bir açıklama yapalım. Avrupa Birliği, birlik genelinde satılan bütün akıllı cihazlarda tek bir veri-şarj portunun kullanılmasını istiyor. Birliğin bu talebinin ardında yatan sebep ise, gereksiz kablo kirliliğini azaltmak ve tüketicilerin tek bir kablo ile bütün elektronik cihazlarını şarj edebilmelerini sağlamak.

 

Şu an için Avrupa Birliğinde Apple’ı zorlayıcı veya cezalandırıcı bir yasa henüz çıkmış değil. Bununla birlikte, bu konuya ilişkin yasa tasarısının masada olduğu ve bu tasarı çıkmadan önce Apple’ın gerekli hazırlıkları yapması için sıkıştırıldığı kulaktan kulağa yayılıyor.

 

Type-C

İşte Apple ile Avrupa Birliği arasında USB Type-C kaynaklı gerilim günden güne artarken, bir mühendis kendi kullandığı AirPods’u USB Type-C’ye çevirerek bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Bir kez daha diyoruz çünkü bu isim oldukça tanıdık.

 

Daha önce sahip olduğu iPhone modelini Lightning’den USB Type-C’ye çevirerek adını duyuran mühendis Ken Pillonel, bu kez aynı işlemi AirPods’u için yaptı. Pillonel bu hamlesiyle birlikte evde bulunan üç cihazını da  (üçüncü cihazı MacBook) USB Type-C ile şarj edebildiğini ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini söylüyor. Ne diyelim, Allah başka dert vermesin.

Xiaomi ve Leica işbirliği duyuruldu