Apple USB-C’ye yeşil ışık yaktı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 6:53 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 6:54 am

Apple’ın yeni iPhone modellerinde USB-C’ye geçmeyi planladığı doğrulandı. Ancak bu geçiş iPhone 14 ile değil iPhone 15 ile olacak gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Apple’ın iPhonelar’da lightning giriş kullanmaktan vazgeçip USB-C’ye geçiş yapmayı planladığı haberini kısa süre önce sizinle paylaşmıştık. İlk olarak analist Ming-Chi Kuo tarafından ortaya atılan bu iddia, başka güvenilir kaynaklar tarafından da doğrulandı. Bloomberg gibi güvenilir kaynakların da bu haberi doğrulaması, Apple’ın iPhonelar’da USB-C’ye geçiş için hazırlıklara başladığını kesinleştirdi.

USB-C

Ancak ilk gelen haberlerden bu yana paylaşılan bilgiler, ilk başta paylaşılan bilgilerde önemli bir güncellemeyi de beraberinde getirdi. Hatırlayacağınız gibi bu konu gündeme ilk geldiğinde, USB-C girişini ilk olarak iPhone 14’te görebileceğimiz söyleniyordu. Ancak güvenilir kaynaklardan gelen son bilgiler, bu değişim için bir yıl daha beklememiz gerekeceğini gösteriyor.

 

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple gerçekten de USB-C’li iPhone’ları test etmeyi başladı. Ancak şirket bu değişimi gerçekleştirmeye karar verse bile bu değişimi görmemiz en erken 2023’te olacak. Yani USB-C’li yeni iPhone, daha önce söylendiği gibi iPhone 14 değil iPhone 15 olacak.

iPhone 15 ihtimali çok daha kuvvetli görünse de hala iPhone 14’te bu geçişi görebileceğimizi söyleyenler de var. Ancak bu geçişin ne zaman gerçekleşeceği konusunda soru işaretleri olsa da Apple’ın bu geçişi yapacağı konusunda akıllarda şüphe kalmadı diyebiliriz. Zaten Amerikalı teknoloji devi iPad Pro, iPad Air ve iPad mini’de USB-C’ye geçiş yaparak iPhonelar’da da benzer bir geçişin kapıda olduğunun sinyallerini vermişti.

Oppo Reno 8 Pro özellikleri belli oldu