Apple ücretsiz olarak iPhone 12 için onarım hizmeti sunuyor

Yayın tarihi: 1 Eylül 2021 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 31 Ağustos 2021 Salı 2:35 pm

Apple’a göre iPhone 12 ve iPhone 12Pro cihazlarının “çok küçük bir yüzdesi” ses sorunu yaşıyor. Şirket daha sonra etkilenen müşteriler için ürünleri ücretsiz olarak tamir edeceğini açıkladı.

Apple’ın piyasaya sürdüğü bu cihazlar şu an birçok açıdan piyasadaki mevcut en iyi performans gösteren akıllı telefonlar olarak dikkat çekiyor. Ancak şirketin her yıl çıkardığı modellerde mutlaka bazı teknik aksaklıkların görüldüğünü de söylemek gerekir.

Geçtiğimiz günlerde Cupertino devi, Ekim 2020 ile Nisan 2021 arasında üretilen yukarıda bahsedilen telefonların alıcı modülünde bir bileşenle ilgili bir arıza olduğunu belirtmişti. Bu bilgi Apple’ın resmi web sitesinde yayınlandı.

iPhone 12

Ancak şirket ayrıca ücretsiz onarım hizmeti sunacaklarını ve sorunun iPhone 12mini ve iPhone 12Pro Max’i etkilemediğini söyledi. “iPhone 12 veya iPhone 12Pro’nuz, arama yaptığınızda veya aldığınızda alıcıdan ses çıkarmıyorsa, servis için uygun olabilir.” şeklinde açıklama yaptı.

Apple yakında yeni işlemcisi A15 Bionic ile güçlendirilmiş yeni iPhone serisini piyasaya sürecek. Bu yüzden Cupertino devi, sorunu yeni iPhone’ların piyasaya sürülmesinden önce düzeltmek istiyor.

Apple’ın önümüzdeki haftalarda yeni iPhone’larını duyurmasını bekliyoruz ve ayrıca yeni iPhone’un iPhone 12 ile aynı temel tasarımı koruyacağı söyleniyor. Ancak yeni cihazın gelişmiş kamera yetenekleri ve diğer özellikleri olacak. Şirket bu durum için de “iPhone 12 veya iPhone 12Pro’nuzda kırık ekran gibi onarımı tamamlama yeteneğini bozan herhangi bir hasar varsa, bu sorunun servisten önce çözülmesi gerekecektir. Bazı durumlarda, ek onarımla ilgili bir maliyet olabilir” şeklinde açıklama yaptı.

HP satışlarında düşüş yaşamaya başladı