Apple, trafik kazalarını önleyecek

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2022 Salı 7:30 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2022 Pazartesi 2:18 pm

Apple’ın başvurduğu yeni patentte, kullanıcıların acil durum sirenleri ve araba kornaları gibi çevrelerindeki temel sesleri duymalarını sağlamak için sesi otomatik olarak değiştiren Bağlamsal bir ses sistemi için patent aldı.

Özellikle arka plan ses sistemi, kullanıcının cep telefonu veya Apple Watch tarafından toplanan GPS verilerini ve diğer sensör parametrelerini kullanarak, eşleşen sol veya sağ kulaklığın seviyesini değiştirerek kullanıcının yolculuk yönünü ve hızını belirleyebilecekler.

Örneğin, GPS verileri, kullanıcının yoğun bir kavşağa yakın olduğunu söyler, ancak kullanıcı her iki kulağına da AirPods taktığı için, karşıdan karşıya geçerken çevredeki trafiği algılayamayabilir. AirPod’lar seviyeyi düşürür veya muhtemelen bu durumda çalmayı keserek kullanıcıyı trafiğe karşı uyarır. Veriler, kullanıcının yolda yürüdüğünü gösterdiğinde, AirPod’lar yalnızca yol kenarındaki kulaklıkların sesini azaltacaktır. Örneğin, kullanıcının sol tarafında bir yol varsa, AirPod’lar yalnızca sol kulaklığın sesini ayarlanacak.

 trafik kazaları

 

Aynı zamanda, AirPod’lar ve diğer cihazlar belirli verileri algıladığında, sistem insanları dikkatli olmaları konusunda uyarmak için iPhone veya Apple Watch’ta kayıtlı alarm sesini çalabilir. Patente göre, tehlikeli ortamlar, şantiyeler ve eğitim tesisleri gibi kullanıcıların konsantre olması gereken durumlarda AirPod’ların sesi azaltılabiliyor, hatta durdurulabiliyor.

Patent ayrıca, kullanıcının gövde pozisyonunu izlemek ve uygun eylemi gerçekleştirmek için bir iPhone veya Apple Watch içindeki diğer sensörlerle birlikte çalışacak belirli bir sensöre atıfta bulunuyor. Patentin özellikle AirPod’lar için olduğunu göstermediğini, daha çok giyilebilir bir ses cihazına atıfta bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Apple ayrıca, Apple’ın AirPod’lar için kullanıcının baş eğim açısını ve uzuv uzantısını gerçek zamanlı olarak izleyecek bir vücut duruşu algılama sistemi geliştirmeyi düşündüğünü gösteren “Poz Tanıma ile Kablosuz Kulaklık Sistemi” adlı bir patent başvurusunda bulundu.

Dell yeni dizüstü bilgisayarlarını duyurdu