Apple Store’da sadece Beats ve AirPods kulaklıklar satılacak

Yayın tarihi: 7 Ekim 2020 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 6 Ekim 2020 Salı 4:17 pm

Apple kulaklık konusunda rakiplerini teker teker silmeye başladı. Apple Store üzerinde sadece Beats ve Apple kulaklıklar satılacak.

Apple, Beats Electronics’i satın alarak kulaklık sektörüne giriş yapmıştı. iPhone 7 ile tanıtılan AirPods ile kablosuz bir ekosisteme geçen Apple kulaklık konusunda rakiplerine geçit vermek istemiyor. Bildiğiniz gibi Apple’ın kendi mağazası olan Apple Store’da, Apple cihazları ile uyumlu olan belli başlı kaliteli markaların ürünleri satılıyor.

Aktarılan bilgilere göre; Apple Store’da yer alan Sonos, Logitech ve Bose gibi köklü firmaların tüm kulaklık ve hoparlör modelleri kaldırılmaya başladı. Apple Store’da, sadece Beats ve AirPods kulaklıklarını ve HomePod hoparlörünü satmak isteyen Apple’ın, köklü firmaları saf dışı bırakması oldukça düşündürücü.

 

Zaten Apple ekosisteminde olan biri AirPods veya Beats’in kulaklıklarına öncelik veriyor. Tüketiciler daha sonra Sonos veya Bose gibi firmalara yöneliyor. Cupertinolu firmanın iş ortaklarını böyle saf dışı bırakması hoş değil.

Henüz bu konu hakkında resmi açıklama yapmayan Apple’ın kendince sebepleri de olabilir. Örneğin; Sonos veya Bose’un Apple Store ile olan sözleşmesi sona erdiği için mağazadan kaldırılmış da olabilir. Şimdilik bu konu hakkında resmi açıklama gelmeden yorum yapmak pek doğru olmaz.

Apple kulaklık

Son olarak Apple’ın iPhone 12 etkinliğinde AirPods Studio adını vereceği kafaüstü kulaklığını tanıtacağı söyleniyor. Apple’ın kendi kulaklığını öne çıkarmak için de böyle bir hamle yaptığı söyleniyor.

iPhone 13 hakkında ilk sızıntılar ortaya çıktı: iPhonecular toplanın!