Apple Store mağazaları ABD’de zor zamanlar yaşıyor

Yayın tarihi: 2 Haziran 2020 Salı 9:00 am - Güncelleme: 1 Haziran 2020 Pazartesi 10:50 pm

Apple Store mağazaları yağmalandı. George Floyd icin düzenlenen protestolarda fırsatçılar bir çok mağazayı yağmalamaya başladı. Ancak bundan belki de en çok etkilenen mağaza Apple’ın mağazaları oldu.

Apple Store mağazaları ABD’de zor zamanlar yaşıyor. Apple’ın perakende satış yaptığı bazı mağazalar, protestolar sırasında yağmacılar tarafından çok ciddi zarar gördü. Protestoların amacının dışına çıkması nedeniyle askerler şehre indi. Ancak bu durum daha çok tepkiye neden oldu.

Apple Store

Bu tarz olaylarsa yağma kaçınılmaz bir hal alıyor. Muhakkak karışıklıklardan yararlanmak isteyen insanlar ortaya çıkıyor. Çok sayıda teknoloji mağazası yağmalandı. Ancak en çok Apple Store maddi hasar aldı. Oregon, Portland’de bir Apple Store’un 30 metrelik camlarını kıran yağmacılar, mağazadaki ürünleri çaldı. Tabi yağmacıların bilmediği bir konu var Apple mağazalarda bulundurduğu cihazların bir çoğunu güvenlik nedeniyle yazılımsal olarak kilitledi. Yani ürünler çalışma saatleri dışında mağazadan çıkarıldığı zaman çalışmıyor. Yağmacıların çaldıkları ürünlerin mağazaya gelen müşterilerin kullanımına sunulan iPhone, iPad, MacBook gibi cihazlarla sınırlı olduğunu belirtelim.

Yayınlanan videoda bir Apple Store’un nasıl yağmalandığı görülüyor. Hatırlarsanız bu olaylar geçtiğimiz hafta siyahı bir insanın polis tarafından nefesi kesilerek öldürülmesi sonucu ortaya çıkmıştı. Sadece George Floyd değil ABD’de yakın zamanda kadın veya erkek fark etmeksizin çok sayıda siyahi vatandaş bu şekilde öldürülüyor.

ABD’nin özgürlük için attığı çığlıklar ne yazık ki kendi ülkesindeki siyahi vatandaşları için duyulmuyor. Donald Trump cinayet sonrası ayrılıkçı ve tehditkar bir tweet atmış ve bu tweet Twitter tarafından silinmişti. Benzer bir hamle Facebook’tan da beklenmiş ancak Mark Zuckerberg açıklama yaparak her ne kadar Başkanın tavrını doğru bulmasa da ifadelerine engel olmayacağını dile getirmişti. Sizin bu konuda düşünceleriniz neler? Bu ayaklanma uzun süreli bir krize neden olabilir mi?

TCL 10L akıllı telefon inceleme. Büyük ekran ve toplamda 5 kamera!