Apple Starbucks stratejisi ile yakındanilgileniyor

Yayın tarihi: 30 Nisan 2022 Cumartesi 12:00 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma 8:38 pm

Apple sendikalaşma karşıtı davalara bakan Littler Mendelson isimli hukuk firmasıyla anlaştı. Firma Starbucks, McDonald’s ve Nissan gibi yüksek profilli diğer firmalarla iş yapmasıyla tanınıyor.

Apple’ın firmayı tutma kararı Atlanta’daki Cumberland Mall’da yer alan perakende satış mağazasındaki 100 işçinin geçen hafta Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na bir sendika seçimi yapılması için dilekçe vermesinden kısa bir süre sonra geldi. Teknoloji devi henüz dilekçeye resmi olarak yanıt vermiş değil.

 

Atlanta mağazasındaki Apple çalışanları, Communications Workers of America isimi sendikaya katılmayı umuyor. Bahsi geçen sendika, Activision Blizzard’ın yan kuruluşu Raven Software ve Verizon Wireless’ın işçilerini organize etmek de dahil olmak üzere, son aylarda teknoloji endüstrisi çalışanlarının örgütlenmesinde önemli bir rol oynadı.

 

Starbucks

Apple’ın Cumberland Mall’daki bu mağazası ABD’de sendikalaşma başvurusunda bulunan ilk Apple mağazası olma özelliği taşıyor, ama son olacak gibi görünmüyor. Bu ayın başlarında Apple’ın New York, Grand Central bölgesindeki çalışanları da sendika kurabilmek için imza toplamaya başladı. Bu girişimin ardından bir Apple çalışanı, Apple’ın bu sendikalaşma hareketlerinden kaçınmak üzere bir strateji üzerinde çalıştığını söyledi.

 

Ülke çapındaki Apple mağaza çalışanları düşük ücret, zor çalışma koşulları ve çok az terfi fırsatından şikayet ediyor. Birçok Apple çalışanından pandemi sırasında kendi sağlıklarını riske atarak uzun saatler fazla mesai yapmaları istendi. Apple dünyanın en karlı şirketlerinden biri olma yolundaki istikrarlı yükselişine rağmen çalışanlara göre, ücretler ne Apple’ın büyümesine ne de ülkenin yükselen enflasyonuna ayak uyduramadı.

The Batman 2 resmen duyuruldu