Apple Smart Battery Case ürünlerini değiştiriyor

Yayın tarihi: 15 Ocak 2020 Çarşamba 5:29 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2020 Çarşamba 5:29 pm

iPhone XS ve iPhone XR modelleri ile uyumlu Apple Smart Battery Case için ücretsiz değişim programı başlatıldı. İşte detaylar.

iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modelleri ile uyumlu olan Smart Battery Case aksesuarları için Apple düğmeye bastı. Son günlerde çeşitli forumlarda ve Apple destek sayfasında bu modeller ile uyumlu olan bataryalı kılıfların çalışmadığı şikayetlerinin artması üzerine Apple firma tarihinde bir ilke imza atarak aksesuarda ücretsiz değiştirme programına start verdi.

Ocak 2019 ile Ekim 2019 tarihleri arasında iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR için üretilen Smart Battery Case modelleri bu ücretsiz değişim kapsamına dahil ediliyor.

iPhone 12’in 5G özelliği Türkiye’de çalışmayacak!

Türkiye’de 999 TL’ye satılan bu bataryalı kılıfları ücretsiz olarak yenisi ile değiştirmek için, kılıfın telefonu şarj etmemesi veya beklendiği gibi çalışmaması gerekiyor. Eğer bu olumsuz şartlar sağlanırsa, Apple’a başvurup ürününü yenisi ile değiştirebiliyorsunuz.

Apple Smart Battery Case

iPhone modellerini bir defa komple şarj eden bu kılıflara neden akıllı dendiğinden kısaca bahsetelim.

Bildiğiniz gibi iPhone şarj olmaya başladığı anda yedekleme işlemini gerçekleştiriyor. Diğer bataryalı kılıfları açtığınızda iPhone normal şarja takılmış gibi hissettiğinden yedeklemeye başlıyor.

Smart Battery Case ise iPhone’a kendini tanıttığından yedekleme işlemi başlamıyor ve böylelikle bataryadan tasarruf ediliyor.

Ayrıca iOS 9 ve üzeri sistemlerde widget olarak bataryalı kılıfın yüzde kaç şarjının kaldığını kolayca görebiliyorsunuz. Eğer iPhone kullanıyor ve harici bir powerbank taşımak istemiyorsanız, bu çözümden başka verimli bir alternatifinizin olmadığını belirtelim.