Apple sanal gerçeklik şirketi NextVR ‘ı satın aldı

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 9:05 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 4:26 pm

Apple sanal gerçeklik şirketi NextVR ’ı satın alarak bu konuda yatırım yapmaya devam ettiğini herkese gösterdi. Fakat  uzun zamandır sanal gerçeklik konusunu “önemsemediği” de biliniyor. Dolayısıyla şimdi ortaya çıkan bu hamle teknoloji devinin, sanal gerçeklik konulu bir ürün geliştirdiği şüphesi yarattı.

NextVR daha önce NBA ile ortak projeler üreterek maçların sanal gerçeklik ortamında izlenmesine destek oluyor, NBA temalı sanal gerçeklik oyunları geliştiriyordu.

Apple’ın şirketi satın almak için ne kadar ödediği bilinmiyor ancak NextVR’in piyasa değerinin 100 milyon dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Sanal gerçeklik kavramının Covid-19 nedeniyle hayatımıza giren “ev-ofis” alışkanlığında çok ilgi görebileceği düşünülüyor. Pek çok uygulama geliştirici, sanal gerçeklik ortamlarında çalışacak toplantı/video konferans uygulaması veya sanal gezi uygulamaları gibi ürünler üzerinde çalışmaya başladı.

 

Apple ise, her zaman için küçük teknoloji startup’larını satın aldıklarını ve bunun özel bir plan dahilinde gerçekleşmediğini vurguluyor. Yani bir diğer deyişle, Tim Cook “alalım kenarda dursun, ileride lazım olur,” diyerek 100 milyon dolarlık bir sanal gerçeklik şirketi satın almış olabilir.

Öte yandan, Apple’ın üzerinde çalıştıkları projeleri çok gizli tuttuğu ve rakipler benzer ürünler geliştirmesin diye son ana kadar çalışmalarını sakladığı biliniyor.

Peki sizce Apple sanal gerçeklik konusunda sürpriz bir hamle hazırlıyor olabilir mi? Karşımıza nasıl bir ürün çıkabilir? Ürünün iPhone ile bağlantılı çalışacağını düşünüyor musunuz? Ya da, düzenli abonelik ödemelerini çok seven Apple, sanal gerçeklik ürünlerine de bu tür bir ödemeyi nasıl dahil edebilir? Şimdi akıllardaki sorular bunlar.