Apple sahte batarya kullanımını yazılımla engelleyecek

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2019 Pazartesi 7:55 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2019 Pazartesi 7:57 am

iPhone’larda kullanılan üçüncü parti bataryalar artık yazılımla engellenecek. Apple sadece orijinal bataryaların kullanılmasını sağlanacak.

iPhone modellerinde en çok rahatsız edilen daha doğrusu en çok şikayet edilen konu bataryaları. Özellikle bir yıldan sonra telefonların performansında oldukça gerileme görülüyor. Durum böyle çoğu tahammülsüz iPhone kullanıcısı cihazlarındaki bataryalarını değiştirmeye gidiyor. Özellikle garantisi biten cihazlarda yüksek oranda sahte batarya kullanımı görülüyor. Bunun nedeni ise orjinal bataryaların oldukça pahalı olması. Zaten cihazı alırken verdikleri yüksek ücretten dolayı sıkıntı yaşayan kullanıcılar sahte bataryaya yöneliyor.

iPhone batarya süresiSERVİS UYARISI ÇIKACAK

Bu durumun oldukça yaygın olması ve son zamanlarda sahte iPhone bataryalarında patlama haberleri firmayı harekete geçirdi. Firma geliştirdiği yeni yazılımla aralarında iPhone XR, XS ve XS Max‘in de bulunduğu yeni iPhone modellerinde üçüncü parti batarya yani sahte batarya kullanımını engelleyecek. Orjinal olmayan  batarya kullanılan cihazlarda Telefon “servis” uyarısı vererek pilin değiştirilmesi gerektiğini “bu cihaz orijinal iPhone bataryasına sahip değil” mesajı çıkacak. iOS 12 ve iOS 13 beta sürümlerine sahip yeni iPhone modellerinde aktif bir şekilde çalışıyor.

iPhone XI ile iPhone XS arasında ne farklar olacak?