Apple otonom araç projesi tehlikeye girebilir

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 12:00 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 5:31 pm

Apple otonom araç projesi şirketin canını iyice sıkmaya başladı. Özellikle son dönemlerde yaşanan bazı gelişmeler bu marka için oldukça üzücü. İşte konu ile ilgili yaşanan gelişmeler.

Herkesin çok yakından takip etmeye çalıştığı Apple otonom araç projesi son günlere damgasını vurmaya devam ediyor. 2025 yılında Tesla ve sektörün diğer devlerine kafa tutacağı söylenen Apple markasının bu projesi son derece gizli bir şekilde devam ettiriliyor.

Teknoloji devi Apple genellikle projelerinde bazı sızıntılara yer veriyor. Fakat söz konusu otonom araç olunca neredeyse hiç sır vermiyor ve bu durumu uzun bir süre devam ettirebiliyor. Apple ile ilgili yaptığı açıklamalarla tanınan Mark Gurman şirketin otonom araç projesindeki ekibin dağıldığını söylüyor.

Apple otonom

Apple otomobil ekibinin yazılım mühendisliği program yönetiminin baş mühendisi olan Joe Bass bu işin belkemiğini oluşturuyor. Her ne kadar donanım son derece önemli olsa bile yine de otonom sistemler geliştirmek neredeyse tamamen yazılım süreçlerinin insiyatifinde.

 

Tesla gibi markalar şu anda otonom yazılıma büyük bir yatırım yapıyor. Apple ve diğer markalar benzer şekilde otonom sistemler çalıştırarak büyük bir güç elde etmek istiyor. Eğer Apple tamamen otonom bir araç üretmeyi başarırsa otomobil sektöründe lider konuma ulaşabilir. Fakat otonom yazılım mühendisleri ne yazık ki şirketi teker teker terk ediyor.

Tim Cook yeni yasalardan çok korkuyor: Apple tekeli bitebilir

Apple otonom sistem projesi 2025 yılında değil de 2022 yılında tamamlanabilir. Bunun için çok büyük bir baskı yapıldığını görüyoruz. Proje Titan olarak bilinen bu çalışma Apple için adeta ölüm kalım meselesi haline dönüşebilir.