Apple önemli bir güvenlik açığını kapatacak olan güncellemesini yayınladı

Yayın tarihi: 13 Şubat 2022 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 12 Şubat 2022 Cumartesi 6:02 pm

En güncel yazılım güvenliğine değer veriyorsanız, Apple cihazlarınızı yakında güncellemek isteyebilirsiniz. 9to5Mac, Apple’ın önemli bir WebKit güvenlik açığını düzelten iOS 15.3.1, iPadOS 15.3.1, macOS Monterey 12.2.1 ve watchOS 8.4.2 güncellemelerini yayınladığını bildirdi.

Apple cihazlarda güvenlik problemi oluşturabilecek bir sorun meydana çıkmıştı. 9to5 sitesi, M1 tabanlı Mac’lere sahip kullanıcıların da bu sorunu fark ettiğini iddia etti. Apple hem iPhone cihazları hem de diğer ürünleri için güvenlik problemini çözecek güncellemesini yayınladı. Yeni güncelleme ile macOS yükseltmesi Intel tabanlı MacBook’lar için bir pil boşaltma sorununu düzeltecek. Bu arada yeni iOS sürümünü yükleyenler bir çok soruna birden çözüm bulabilecekler. Bunlardan biri de yanıt vermeyen Braille ekranlarıyla ilgili bir sorunun çözülecek olması. Bu problem tarayıcı geçmişinizi ve Google hesap bilgilerinizi sızdırabilecek bir Safari hatasını içeriyordu.

güvenlik açığı

 

Güncelleme ile sunulan detaylar heyecan verici yükseltmeler olmasa da, Apple’ın olası problemlerle savaşmaya kararlı olduğunu görebiliriz. Şirket özellikle güvenlik sistemi ile övündüğü için bu güncellemenin güvenlik tehditlerine yönelik olarak gelmesi büyük önem taşıyor. Apple’ın kullanıcılarına sunduğu güvenlik sistemleri şirketin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Android cihazlara kıyasla daha güvenli bir kullanıcı deneyimi sunma iddiasına sahip şirketin yeni güncellemesi de direkt olarak bu konuyu ele alıyor.

Rusya’da kripto para piyasaları hakkında tarihi karar kapıda!