Apple, NBA’nin yayın hakları için ciddi bir teklif sunabilir

Yayın tarihi: 17 Şubat 2023 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 10:38 am

Premier Lig ve Hollanda Futbol Ligi’nin haklarını alabileceği konuşulan Apple’ın, NBA’in yayın haklarını satın almak için de teklif yapmayı düşündüğü söyleniyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple daha çok iPhone ve iPad gibi cihazlarıyla gündeme geliyor olsa da son dönemde farklı alanlarda da etkinliğini arttırıyor. Apple TV+ adlı dijital platformuyla eğlence dünyasına dev bir adım atan şirket, film ve dizileriyle bugün artık Hollywood’un önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak şirketin eğlence dünyasındaki varlığı bununla sınırlı kalmıyor. Dijital platformunu büyütmek için canlı yayınlara da önemli yatırımlar yapan Apple, son dönemde özellikle spor yayıncılığın alanında önemli adımlar atıyor.

Apple, NBA

Halihazırda Amerikan Beyzbol Ligi (MLB)’in yayıncısı olan Apple, bu yıldan itibaren Amerikan futbol ligi MLS’in maçlarını da yayınlamaya başlayacak. Ancak Apple’ın spor yayıncılığı konusundaki asıl adımlar önümüzdeki birkaç yıl içinde atılacak gibi duruyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda gelen haberler, Apple’ın hem Hollanda futbol ligi Eredivisie’nin hem de İngiltere futbol ligi Premier Lig’in yayın haklarını almayı düşündüğünü ortaya çıkarmıştı. Amerikalı teknoloji devi henüz bu konuda resmi bir teklif yapmamış olsa da bu liglerin yayıncısı olmayı planladığı ciddi şekilde konuşuluyor. Bu hafta gelen bilgiler, Apple’ın yeni hedefinin ise NBA olduğunu gösteriyor.

Instagram bu özelliğin fişini çekiyor

NBA’in ABD’deki yayın hakları şu anda ESPN’in elinde bulunuyor. Disney’in spor kanalı olan ESPN’in NBA ile olan anlaşmasını yenilemek istediği söyleniyor. Ancak bu eskisi kadar kolay olmayacak. Çünkü bu kez ESPN’in karşısında, yayın hakları için teklif sunmayı düşünen ciddi rakipler var. Bunların başında da Apple geliyor. CNBC’nin haberine göre NBC Sports ve Amazon’un yanı sıra Apple da basketbol liginin yayın hakları için ciddi bir teklif sunmayı düşünüyor. Henüz bu üç şirketten hiçbiri resmi bir teklif sunmuş değil. Ancak perde arkasında olası bir anlaşmanın şartlarının neler olacağı konusunda görüşmeler yürütüldüğü konuşuluyor.