Apple metaverse evrenine sonradan dahil olabilir

Yayın tarihi: 12 Ocak 2022 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 8:59 pm

Apple, metaverse evrenine uzun bir süre sessiz kaldı. Şirketin karma gerçeklik başlığı çıkarmak istediği zaten biliniyor. Ancak bu başlık ile birlikte ne tür faaliyetler yürüteceği ise henüz net değildi.

Teknoloji devi ile ilgili ortaya çıkan son detaylara bakacak olursak şirket sanal gerçeklik başlığını 2023 veya 2024 yılında çıkaracak. Fakat burada bir metaverse evreni planlayıp planlamadığı o kadar net değil. Ancak bilinen yeni detaylara göre şirket bu evrene hemen dahil olmayacak. Bir süre daha uzaktan izlemeyi tercih edecek.

metaverse

Her şirketin farklı bir stratejisi var. Mesela Samsung hızlı bir şekilde adapte olmayı tercih ediyor. Hatta katlanabilir ekranlar konusunda Samsung öncü şirket olmuştu. Facebook ise yine benzer şekilde öncü olmayı seviyor. Fakat Apple diğerlerinden çok daha farklı.

 

ABD’li teknoloji devi tarafından uygulanan strateji ise bekle ve gör olarak tanımlanabilir. Şirket diğerleri gibi hızlı bir şekilde yeni teknolojilere atlamıyor. Bunun yerine yeni çıkan teknolojinin biraz daha olgunlaşmasını bekliyor. Eskiden ismi Facebook olan şimdi ise Meta olarak ismini değiştiren marka ise Oculus VR gözlükleri ile bu evreni yaratmaya çalışıyor.

Yeni uzay istasyonu büyük heyecan yaratacak: Tarih belli oldu

Apple metaverse evrenine 2024 yılına kadar dahil olmayacak. Ancak o tarihten sonra ortaya çıkacak gelişmelere göre şirket bu evrene dahil olabilir. Peki sizce Apple metaverse konusunda yatırım yapmalı mı? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.