Apple maske zorunluluğunu bıraktı

Yayın tarihi: 24 Şubat 2022 Perşembe 12:00 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2022 Çarşamba 8:07 pm

ABD’deki çoğu Apple Store mağazası artık müşterilerin maske takmasını zorunlu kılmayacak.  Şirket mağazaları yüz yüze sistemine  hazırlanıyor.

Apple, çalışanlarına bu hafta maske gereksinimlerindeki değişiklikleri duyurdu. Ayrıca web sitesini her mağazanın kurallarını gösterecek şekilde güncellediğini de bildirdi. Yinede hâlâ maske gerektiren birkaç yer olduğu da bir gerçek.  Özellikle de daha katı kuralların geçerli olduğu bölgelerde.

Apple, Kansas, Kuzey Karolina ve Ohio da dahil olmak üzere ABD’nin çoğu bölgesinde maske zorunluluğunu kaldırdı. Çoğu New York  mağazası, tamamen aşı oldukları sürece, müşterilerin artık maske takması istenilmeyecek. Buna rağmen Apple yine de maske takmayı öneriyor ve maske isteyen müşterilere maske de sağlıyor. Mağaza çalışanları da maske takmaya devam edecek.

maske zorunluluğu

 

Apple’ın ürünlerini nasıl kullanacakları konusunda, şirket çalışanlarından yüzyüze destek isteyen müşter mevcut. Bazı mağazaların bu hafta içinde tekrar bu hizmete başlayacağı söyleniyor. Apple, maske gereksinimlerini ilk olarak Kasım 2021’de ABD’de kaldırdı. Ancak ülke genelinde COVID-19 vakalarında yaşanan artışın ardından Aralık ayında eski maske kurallarını geri getirdi. Johns Hopkins’ten elde edilen verilere dayanarak, ABD, Ocak ayında tek bir günde 1,36 milyonluk rekor vaka sayısına yaklaştı. Bazı eyaletler maske gereksinimlerini kaldırmaya başladı ve Apple’ın kurallarındaki değişiklikler yalnızca yerel düzenlemelerdeki değişimi yansıtıyor. Ülkemizde henüz maske kurallarında bir değişim mevcut değil.

Düğünde damada twerk yapan gelinin videosu viral oldu