Apple Mac’lere FACE ID teknolojisi gelebilir

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2021 Salı 9:00 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 5:29 pm

Apple, Face ID sistemini Mac’e getirmeyi planlıyor olabilir. Bloomberg editörü Mark Gurman, Face ID’nin “birkaç yıl” içinde Mac’lerde kullanıma sunulacağını duyurdu.

Gurman, bu haberi katıldığı Power On isimli haber bülteni sırasında paylaştı. Cupertino merkezli teknoloji devinin hedefinin tüm ürünlerinin sonunda Face ID’yi desteklemesi olduğunu belirtti.

Başka bir deyişle, şu anda Touch ID özelliğine sahip iPhone SE ve iPad Air gibi düşük seviye iPhone modelleri bile yakın gelecekte yüz tanıma teknolojisiyle gelecek. Gurman, Face ID‘den daha ucuz bir alternatif olduğu için Touch ID’nin düşük kaliteli ürünlerinde hala önemli bir faktör olduğunu da sözlerine ekledi.

Mark Gurman, “Tüm iPhone’ların ve iPad’lerin Face ID sistemine geçmesini bekliyorum” diye ekledi. “Sonunda ekrana gömülü bir kamera, üstteki çentiği ortadan kaldırarak Apple’ın daha pahalı cihazlarını ayırt etmeye yardımcı olacak. Yüz tanıma sensörü, Apple’a iki temel özellik sağlıyor: güvenlik ve artırılmış gerçeklik.” Başka bir deyişle, şirket bu geçiş sırasında iPhone’lardaki çentiği de kaldırıyor olabilir.

Face ID

Çentiksiz iPhone 2023 gibi erken bir tarihte piyasaya sürülebilir. Gurman bu tarz söylentilerde güvenilir bir kaynak diyebiliriz. Daha önce Apple’ın yakın zamanda piyasaya sürülen yeniden tasarlanan iMac’lerinin Face ID’ye sahip olacağını bildirmişti. Ama ne yazık ki bunun uygulanması gecikti. Görünüşe göre gecikmenin birincil nedeni, iPhone’lardan daha ince olan Mac dizüstü bilgisayar ekranlarından kaynaklanıyor.

Yeni haftada en fazla kazanç sağlayan kripto paralar