Apple kumar oyunları oynattığı iddiası ile başı dertte

Yayın tarihi: 16 Haziran 2020 Salı 8:30 am - Güncelleme: 15 Haziran 2020 Pazartesi 2:07 pm

Hükumetin içinden sızan bilgilere göre, Apple kumar oyunları oynattığı ve küçük çocukları kumara yönlendirdiği için çok ağır bir davayla karşı karşıya kalacak.

Apple kumar oyunları oynattığı iddiası ile başı dertte. Mesele, ABD’de ve Avrupa’da kumar olarak kabul edilen “lootbox” ile alakalı. AppStore’da yayınlanan pek çok oyunun içinde Lootboox satışı yapılıyor. Pek çok küçük çocuk da bu oyunları oynuyor ve çoğu zaman para ödediğini bile farkında olmadan bu lootbox’ları ailelerini sisteme kayıtlı kredi kartları ile satın alıyorlar. Ancak bildiğiniz gibi, lootbox’ların içinden çıkan item’lar sürpriz oluyor. Bu da lootbox satın alımını kumara dönüştürüyor. Apple’ı bu oyun içi satışlardan komisyon alması da onu kumardan gelir elde eden şirket konumuna düşürüyor.

 Apple kumar

Kaliforniya yasaları ise dijital oyunlarda küçük çocuklara kumar oynatılmasını yasaklıyor. Bu oyunlarda çok ciddi yaş sorgulamalarının bulunması gerekiyor.

Mario Kart Tour, FIFA Soccer, Roblox ve Brawl Stars gibi ünlü oyunlarda dahi lootbox özelliği buluuyor ancak yaş sorgulaması yeterince yapılmıyor. Üstelik oyunları çoğunlukla 18 yaş altı çocukların oynadığı da biliniyor.  Oysa bu lootbox’ların küçük çocuklara satılması, yasalara aykırı.

Trump’ın savcıları şimdi Kaliforniya’daki yasaları örnek göstererek, Apple’ı köşeye sıkıştırmaya çalışacak gibi görünüyor. Çocuklarının lootbox satın almasıdan şikayetçi olan ailelerin de davaya dahil olacağı düşünülüyor. Apple aileleri davada feragat etmesi konusunda ikna etse dahi davaların kamu davasına dönüşme riski de bulunuyor.

ABD seçimleri yaklaşırken, her yerde kavgaların büyüdüğüne şahit olacağız gibi görünüyor.

Demet Akalın Mihriban yorumu sosyal medyayı birbirine kattı