Apple, kulaklık pazarında kalmak için yeniliklerine devam ediyor

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2022 Pazar 1:00 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2022 Cumartesi 7:05 pm

AirPods serisi, küresel pazarda en popüler ve en iyi kulaklıkları olarak dikkat çekiyor. Firma her yeni sürümünde cihazı geliştirirken şimdi ise kulaklıklar için yeni bir karar aldı.

Şirket önümüzdeki sene çıkaracağı kulaklıklar için radikal kararlar almaya devam ediyor. Ünlü teknoloji analistlerinden Ming Chi-Kuo’nun son raporuna göre, tüm AirPods modelleri, şarj için USB Type-C’ye sahip bir şarj çantasıyla birlikte gelecek. Şimdiye kadar şirket, AirPods kasasında kendi tescilli Lightning portunu sunuyor.

AirPods

 

Önümüzdeki aylarda resmiyet kazanması beklenen Apple AirPods Pro’nun USB-C bağlantı noktasına sahip olup olmayacağı henüz bilinmiyor . Apple’ın gelecek yıl AirPods Pro için USB-C’li bir dava açabileceğine dair söylentiler var.

Bilmeyenler için, Apple’ın tüm iPad modelleriyle birlikte 2023’te çıkacak tüm iPhone modellerinde USB-C şarj bağlantı noktası sunması da bekleniyor. Bunun nedeni, Avrupa Birliği’nin USB-C’yi tüm cihazlar için standart şarj bağlantı noktası yapması diyebiliriz. Bu hem kullanıcıların bu bağlantı cihazlarına daha çabuk ulaşabilmesini sağlayacak hem de alternatiflerini artırmış olacak. Bakalım süreç bize neler gösterecek.