Apple, katlanabilir iPhone modeline hız verdi

Yayın tarihi: 31 Aralık 2020 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 30 Aralık 2020 Çarşamba 2:23 pm

Apple, katlanabilir iPhone üzerindeki çalışmalarına hız verdi. Merakla beklenen modelin 2022 yılında satışa sunulacağı söyleniyor.

Katlanabilir akıllı telefonlar bir süredir piyasada. Ancak 5G’de olduğu gibi Apple’ın ilk katlanabilir telefonun piyasaya çıkmasından aylar sonra katlanabilir bir telefonu yok. Huawei ve Samsung gibi birkaç katlanabilir telefonumuz var ve giderek daha popüler hale geliyor. Katlanabilir iPhone ile ilgili söylentiler uzun süredir ortalıkta dolaşıyor. Gelen bilgilere göre Apple’ın merakla beklenen telefonun çıkış tarihi yaklaşıyor.

En son söylentiler, Apple’ın halihazırda bazı katlanabilir iPhone tasarımlarını test ettiğini gösteriyor. Şirket, sonunda piyasaya sunabileceği bir tasarım seçecektir. Jon Prosser’a göre, kaynaklarından bazıları Apple’ın şu anda iki katlanabilir cihaz geliştirdiğini iddia ediyor.

katlanabilir iPhone

İlk patent, iki ekran ve ekranlar arasında bir menteşe ile öncekilerle aynıdır. Tasarım, Microsoft’un Surface Duo’ya benzeyecek. İkinci patent kapaklı bir tasarım kullanıyor. Bu patente göre tasarım Galaxy Z Flip ve en son Moto RAZR gibi olacak.

Raporda ayrıca, bu cihazın durumunun Shenzhen Foxconn fabrikasında test edildiği iddia ediliyor. Apple menteşe mekanizmasının ne kadar dayanıklı olduğunu görmek istediği için testler biraz uzayacak. Bu cihaz gerçekten de Samsung tarafından sağlanacak olan katlanabilir bir OLED ekrana sahip olacak. Ayrıca Apple’ın hala bu iki tasarımdan hangisini kullanacağına karar vermeye çalıştığı ise henüz netlik kazanmamış.

 Raporlara göre merakla beklenen iPhone’un 2022 yılında satışa sunulacağı söyleniyor. Fiyat konusunda ise Apple’ın 2.000 doların altına inmeyeceğini düşünüyoruz. Bakalım Apple da bu segmentte başarılı olabilecek mi?

Yeni Resident Evil filmi gösterime hazır!