Apple kapı algılama teknolojisi üzerinde çalışıyor

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 Perşembe 1:02 pm

Kapı Algılama, görme engelli veya görme bozukluğu olan kişilerin iPhone veya iPad’lerini kullanarak yeni bir varış noktasına vardıklarında bir kapıyı bulmalarına, kapıdan ne kadar uzakta olduklarını anlamalarına ve kapının nasıl açılabileceği de dahil olmak üzere kapının özelliklerini tanımlamalarına olanak tanıyor.

Bu özellik, Kişi Algılama ve Görüntü Açıklamalarının yanı sıra Büyüteç’teki yeni bir “Algılama Modu’nun bir parçası olacak. Kapı Algılama, yalnızca LiDAR tarayıcıya sahip iPhone’larda ve iPad’lerde kullanılabilir.

 

Sesle Denetim ve Anahtarla Denetim’e güvenebilecek fiziksel engelli kullanıcılar, bunlar gibi yardımcı özellikleri kullanarak AirPlay aracılığıyla Apple Watch Yansıtma ile Apple Watch Series 6 ve Apple Watch Series 7’lerini sesli komutlar veya sesli eylemler yoluyla iPhoneları’ndan tam olarak denetleyebilecekler.

 

kapı algılama

Apple Watch‘taki Yeni Hızlı İşlemler, kullanıcıların bir telefon aramasını yanıtlamak veya sonlandırmak, bir bildirimi kapatmak, fotoğraf çekmek, Şimdi Yürütülüyor uygulamasında medyayı oynatmak, duraklatmak, başlatmak veya devam ettirmek için çift parmak hareketi kullanmalarına olanak tanıyor.

 

Sağır kullanıcılar ve işitme güçlüğü çekenler, ‌iPhone‌, ‌iPad‌ ve Mac’te Canlı Altyazıları takip edebilecek ve kullanıcıların telefon görüşmesi veya video içeriği izlerken olduğu gibi herhangi bir ses içeriğini daha kolay takip etmeleri için bir yol sağlayacak. Kullanıcılar yazı tipi boyutunu ayarlayabilir, bir grup FaceTime aramasındaki tüm katılımcılar için Canlı Altyazıları görebilir ve yüksek sesle konuşulan yanıtları yazabilir. İngilizce Canlı Altyazılar, bu yıl iPhone 11 ve sonraki modellerinde, A12 Bionic ve sonraki modellerinde ‌iPad‌ modellerinde ve Apple silikonlu Mac’lerde beta olarak sunulacak.

Rusya Ukrayna savaşında lazer silahlarını test ediyor