Apple Kanadalı yapay zeka şirketini satın aldı

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 10:45 am - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 11:13 am

Kanadalı yapay zeka şirketi DarwinAI, teknoloji devi Apple (NASDAQ:AAPL) tarafından satın alındı. Bu satın alma, Apple’ın 2024 yılı için planladığı jeneratif yapay zeka alanındaki büyük girişimine destek olmak amacıyla stratejik bir hamle olarak gerçekleşti.

Bloomberg tarafından Perşembe günü yayınlanan bir rapora göre, DarwinAI, üretim bileşenlerinin görsel olarak incelenmesi için tasarlanmış yapay zeka teknolojisi geliştiriyor ve çeşitli sektörlerde müşterilere hizmet veriyor. Ayrıca, yapay zeka sistemlerini daha verimli çalışacak ve daha az yer kaplayacak şekilde optimize etme konusunda da uzman. Bu uzmanlık, Apple’ın bulut tabanlı çözümlere güvenmek yerine doğrudan cihazlara entegre etmeyi amaçladığı yapay zeka projeleri için oldukça faydalı olabilir.

APPLE’DAN YANIT YOK

iPhone 15’in en pahalı olduğu 10 ülke! Türkiye kaçıncı sırada?

DarwinAI’nin kurucu ortağı ve Waterloo Üniversitesi’nde yapay zekâ araştırmacısı olan Alexander Wong, satın almanın ardından Apple’ın yapay zekâ bölümünde yönetici olarak görev aldı.

Bloomberg’in satın alma ile ilgili sorusuna Apple’ın yanıtı, zaman zaman daha küçük teknoloji firmalarını satın aldığı ve niyetlerini ya da planlarını kamuoyuna açıklamadığı şeklinde oldu.

Apple’dan iPhone’lara bir zam daha! İşte yeni fiyatlar…

apple , yapay zeka, kanada, şirket

Apple’ın Kanadalı firmayı, 2024 yılı için planlanan yapay zeka alanındaki büyük bir girişimin beklentisiyle satın aldığı belirtiliyor.

Apple yapay zeka

Apple, Kanadalı yapay zeka şirketi DarwinAI’ı satın aldı

Kaynak: TELE1