Apple kamerayı ekranın altına gizlemeye hazırlanıyor

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 9:56 pm

Selfie çekmenin artık akıllı telefonların başlıca işlevlerinden biri göz önüne alındığında, telefonların ön kameraları belki hiç olmadığı kadar önemli hale gelmiş durumda. Ancak ön kameraların varlığı telefon tasarımı için çeşitli zorlukları beraberinde getiriyor.

Son yıllarda iyiden iyiye yaygınlaşan yağmur damlası şeklindeki çentik, bu tasarım sorununa şu ana kadar getirilen en iyi çözüm gibi görünüyor. Ancak Apple, yağmur damlası çentiğini de ortadan kaldırmanın yollarını arıyor. Üstelik gelen son bilgilere bakılırsa bu çentikten kurtulmamız çok da uzak olmayabilir.

 

Önümüzdeki yıllarda çıkaracağı yeni iPhone modellerinde ön kamerayı ekranın altına gizleyerek ön yüzün tamamını ekrana ayırmayı hedefleyen Apple, 2024 yılında bu hedefine ulaşabilir.

Selfie

Söz konusu Apple olduğunda en güvenilir analistlerden biri olan Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2024 yılında çıkaracağı amiral gemisi akıllı telefonlarında hem ön kamerayı hem de Face ID sensörünü ekranın altına taşıyabileceğini açıkladı. Eğer Kuo’nun bu öngörüsü doğru çıkarsa, bu yenilikçi tasarımla karşımıza çıkan ilk Apple telefonu iPhone 16 Pro olabilir.

Bugün de ön kamerayı ekranın altına gizlemek mümkün olsa da, bu kameralarla çekilen görüntüler kusursuzdan bir hayli uzak oluyor. En önemli sorun ise video konusunda ortaya çıkıyor. Çünkü mevcut yazılımlar ve dijital işleme hızı videolarda gerçek zamanlı olarak ekranın görüntüsünün temizlenmesi için yeterli olmuyor. Ancak Apple dijital işleme hızlını artırmak için önemli adımlar atıyor. Bu yüzden Kuo’nun öngörüsü bu alanda atılan adımların verdiği sonuçlarla da destekleniyor.

Uzaylılar için Dünya’nın konumu ve insan DNA’sı paylaşılacak