Apple işe alımları azaltacak

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 7:43 pm

Yaklaşan ekonomik durgunluk döneminden endişe eden Apple, harcamaları kısma kararı aldı. Şirket işe alımları da azaltacak.

Bildiğiniz gibi son dönemde teknoloji dünyası finansal bir kriz döneminde geçiyor. Pek çok teknoloji şirketinin hisse değeri 2022’de büyük düşüş yaşarken, en güçlü teknoloji şirketleri bile yaklaşan ekonomik duraklama döneminden endişe ediyor. Hatırlayacağınız üzere son dönemde pek çok şirket ya işe alımları durdurma kararı aldı ya da bunu bir adım daha öteye taşıyarak personelde küçülmeye giderek bazı çalışanlarını işten çıkardı. Tesla bunun en önemli örneklerinden biri.

Dünyanın en büyük şirketi konumunda olduğu için Apple’ın bu krize karşı en dayanıklı şirketlerden biri olduğu düşünülebilir, ancak işin aslı onlar da yaklaşan ekonomik durgunluk sebebiyle endişeliler. Şirketin bu hafta aldığı karar bunun göstergesi.

apple

 

Amerikalı teknoloji devi, finansal kaygılar sebebiyle işe alımları azaltma kararı aldı. Aynı şekilde şirket harcamaları da kısacak. Bu kesintilerin özellikle bazı departmanlara yönelik olacağı söyleniyor. Şirket bazı departmanlarına 2023’te daha önce planlanandan daha düşük bütçeler verecek.

Yani iPhone ve Mac gibi şirketin amiral gemisi diyebileceğimiz alanlar bu kesintiler çok etkilenmeyecek muhtemelen. Ancak öte yandan yeni yeni şekillenmekte olan departmanlar bu kesintilerden nasibini alabilir. Bildiğiniz gibi şirket elektrikli otomobil ve AR/VR gözlüğü gibi pek çok alana girmek için önemli yatırımlar yapıyor. Bu alanların söz konusu kesintilerden etkilenme ihtimali daha yüksek.

Tesla, Meta, Amazon gibi teknoloji devlerinden sonra Apple’dan da benzer bir hamle gelmesi teknoloji dünyasının etkileri hissedilen kriz hakkında gerçekten endişeli olduğunu gösteriyor.

Disney Plus’a +18 filmler de geliyor