Apple iPod neden sonlandı?

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 7:10 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 6:55 am

Bazı cihazlar vardır, teknoloji dünyasında adeta çağ açıp çağ kaparlar. Aslında bu kategoriye giren onlarca farklı teknolojik icat sayabiliriz ki bunlardan biri de birçok otoritenin gözünde teknoloji dünyasının en önemli hikayelerinden birinin baş kahramanı olan iPod’lardır.

 

Zamanının çok ötesinde bir teknolojik kabiliyete ve tabi ki inanılmaz bir tasarıma sahip olan bu cihazlar, bir dönem adeta ucundan bucağından müziğe biraz olsun ilgi duyan hemen herkesin rüyası haline gelmişti.

 

Her yeni nesilde kitlesini daha fazla kendine bağlayan, yenilikleriyle her daim adından bahsettiren iPod’un yolunu tıkayan isimse yine kendi “kandaşı” olan iPhone oldu. Steve Jobs’un ısrarla altını çizdiği üzere, iPod’u ayakta tutmak için iPhone’un özelliklerinden taviz vermeyen Apple, aslında bu stratejisiyle yavaş yavaş ikonik müzik çalarının ömrünü tamamlamasına da izin vermiş oldu.

ipod

Amerikalı teknoloji devi tarafından en son 2019 yılında piyasaya sürülen ve 7. Nesil olarak adlandırılan iPod modellerinin satışının devam etmesi, bu efsanenin bir şekilde hayatta kalmaya devam etmesi manasına geliyordu. Ancak şirket tarafından bugün yapılan bir açıklamayla, artık 7. Nesil iPod üretiminin yapılmayacağı ve eldeki stokların tükenmesiyle birlikte iPod satışının da sonlanacağı duyurulmuş oldu.

Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere, artık bir devrin sonuna gelinmiş oldu. O zaman bu efsaneyi, buraya tam da uyacak bir söz ile uğurlayalım: Hoşça kal iPod ve unutma “Herkes öldürür sevdiğini…”

Sony, 19 milyondan fazla PS5 sattı