Apple iPhone daha fazlasını yapabilecek

Yayın tarihi: 10 Ekim 2021 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 8 Ekim 2021 Cuma 11:42 am

Apple’ın iklim sistemini, radyoyu, araba koltuklarını ve hatta gösterge panellerini kontrol etmek için iPhone cihazınızı kullanabileceksiniz. Bu özelliğe olaran tanıyacak sistemin kod adı “IronHeart” olacak.

Artık akıllı telefonlar hayatımızın her alanında kolaylıklar sağlayacak şekilde gelişiyor. Bu kapsamda Apple da iPhone cihazlarının kullanılabilirliğini artıracak bazı güncellemeler sunuyor. Artık akıllı cihazınızla aracınızın içinde kontroller sağlayabileceksiniz. Artık tek bir sisteminden çoğu probleminizi giderebileceksiniz. Akıllı telefon araç içinde sadece müzik açma ve aramalara cevap vermeden çok daha fazlasını yapmaya başlayacak.

 iPhone

 

Kaynaklara göre IronHeart henüz geliştirme aşamasında. Ayrıca sistemin çalışabilmesi için otomobil markalarıyla ortaklıklar gerektirecek. Apple ise henüz konuyla ilgili bir yorum yapmaktan kaçındı. Bunun gibi bir girişim, Apple’ın otomobillerdeki varlığını CarPlay veya daha yeni CarKey özelliği gibi sınırlı teknolojilerin çok ötesine taşıyabilir. Şirketin uzun süredir konuşulan elektrikli otomobil stratejisinin bir parçası olmasa da, şirkete otomobillerle ilgili daha fazla deneyim kazandırabilir. Hatta herhangi bir şirket içi araç geliştirmesine yardımcı olabilir.

Otomobil üreticilerinin konsepti benimseyip benimsemediği ise başka bir konu. IronHeart tüm testlerden geçer ve kullanıma sunulursa, araba alıcılarından yoğun miktarda bir ilgi gelmedikçe, özellik bir avuç marka ve modelle sınırlı kalabilir.

Üniversitelerin yeni konavirüs tedbirleri bakın hangileri olacak