Apple, iPhone 14 ile büyük bir beklentiye girdi

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 9:30 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 3:21 pm

Apple , eylül ayında çıkacak yeni iPhone’lara talebin iPhone 13’ten çok daha yüksek olmasını bekliyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da eylül ayında yeni iPhone modellerini resmen tanıtacak ve kısa süre sonra da piyasaya sürecek. Şu ana kadar gelen bilgiler sayesinde Apple’ın eylül ayında dört yeni iPhone çıkaracağı büyük ölçüde kesinleşmiş durumda. Bu dört model iPhone 14, 14 Max, 14 Pro ve 14 Max Pro olacak.

Eylül ayında çıkaracağı yeni iPhone’ların deneme üretimine geçtiğimiz günlerde başlayan Apple, üretim aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşmamak için sıkı bir çalışma yürütüyor. Bunun başlıca sebebi ise Apple’ın iPhone 14’ten beklentisinin oldukça yüksek olması.

iPhone 14

 

Pandemi ve ekonomik duraklama gibi çeşitli sebepler yüzünden iPhone 13’ün satışları Apple’ın umduğu kadar yüksek rakamlara çıkmamış olsa da, Apple, bu yılki iPhone’un çok iyi bir satış performansı sergileyeceğine inanıyor. Bu yüzden de telefonun çıkışı sırasında herhangi bir stok sorunu yaşamak istemiyor. Çünkü Amerikalı teknoloji devinin analizlerine göre daha çıkışta telefona büyük talep olacak.

Sine Finance tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre Apple, telefonu için parça üreten tedarikçilerle iletişime geçerek, yeni iPhone’a talebin iPhone 13’ten çok daha yüksek olacağını söyledi.

Özellikle iPhone 13 mini yerine, 6.7 inçl ekrana sahip iPhone 14 Max’in satışa sunulacak olmasının satışlar üzerinde oldukça iyi etki yaratacağı öngörülüyor. Çünkü iPhone 13 mini beklentilerin epey altında kalmıştı. Diğer yandan Max modellerinin ise büyük ilgi göreceği tahmin ediliyor. Bu yeni modelle birlikte daha büyük ekranlı bir iPhone isteyenlerin isteği yerine getirilmiş olacak.

Amazon, Stranger Things’e benzetilen yeni dizisini yayınladı