Apple, iPhone 13 serisi için tedarik sorunu yaşamamayı planlıyor

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 Salı 4:48 pm

Via WccFTech tarafından açıklanan bilgiye göre, Cupertino merkezli dev, 2021 iPhone serisi için yüksek satış rakamları yakalamayı hedefliyor, son iPhone 12 serisinden yüzde 20 daha fazla satış yapmayı hedefliyor. Bu yüzden şirket en büyük sözleşmesinin olduğu çip TSMC firmasına 100 milyon adet özel yonga seti siparişi vermiş durumda.

Bu adetin de firma tarafından karşılanabilecek durumda olduğu bilgisi geldi.

Bununla birlikte, A15 Bionic yonga setlerinin sevkiyatları yalnızca yaklaşmakta olan iPhone 13 için olmayacak. Apple ayrıca, gelecek ürünler için en son yonga setinden fazladan bir stok tutacağı bildiriliyor. Bu, bu yıl yeniden tasarlanarak piyasaya sürülmesi beklenen iPad Mini 6’nın beğenilerini içerebilir. Önceki raporlar, A15 Bionic’in bir sonraki iPhone SE için de kullanabileceği söyleniyor.

iPhone 13

A15 Bionic çipe sahip diğer ürünlere rağmen, yeni işlemcilerin çoğu, yüksek talep görmesi beklenen iPhone 13’e ayrılacak. Bilmeyenler için A15, dört güç verimliliği çekirdeği ve 2 yüksek güçlü çekirdeğe sahip A14’e benzer bir çekirdek konfigürasyonuna sahip olacak. Bununla birlikte, yeni çip, TSMC’den yeni ve gelişmiş bir 5nm işlemine sahip olacak. Apple yüzde 20’lik daha fazla bir satış rakamı yakalamayı hedefliyorsa, yeni serinin beklentinin üzerine çıkabilecek performansa özelliklere sahip olacağını düşünebiliriz. Bunun için ise Eylül ayını beklememiz gerekecek.

Spotify çok kullanışlı yeni bir güncelleme aldı!