Apple iPhone 13 Pro ile kısa film çektiler

Yayın tarihi: 19 Şubat 2022 Cumartesi 10:24 am - Güncelleme: 19 Şubat 2022 Cumartesi 10:24 am

Apple, “ Shot on iPhone ” kampanyasının bir parçası olarak çektiği kısa filmlerle ünlü Koreli yönetmen Park Chan-wook’u görevlendirdi.

Popüler aksiyon gerilim filmi Oldboy ile tanınan yönetmen Park, teknoloji devinin YouTube’da yayınladığı Life Is But a Dream adlı 20 dakikalık fantezi dövüş sanatları filmini çekmek için iPhone 13 Pro kullandı. Apple iPhone 13 Pro cihazının kamerasına o kadar güveniyor ki film çekecek kadar ileri gidebiliyor.

Apple iPhone 13 Pro

Film, bir cenazede mezar kazılması ve bir kılıç ustasının bir hayaleti uyandırmasıyla başlıyor. Olaylar bundan sonra şekilleniyor. Apple ayrıca yönetmen Park ve ekibinin çekim için bir iPhone 13 Pro kullandığını gösteren kısa filmin yanı sıra bir kamera arkası klibi yayınladı. Ekip, özellikle telefonun odağını hızlı bir şekilde değiştirme, arka planı bulanıklaştırma ve düşük ışıkta çekim yapma becerisini övdü. Filmle birlikte yayınlanan kamera arkası görüntülerinde Park, bunun her zaman anlatmak istediği bir hikaye olduğunu ve kavramsallaştırırken aklında belirli bir kamera olmadığını söyledi. Filmin videosunu ise aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Apple’ın özellikle Güney Koreli bir yönetmenle çalışmasında Squid Game ile artan Güney Kore popülerliğinin de bir etkisi olabilir. Old Boy hali hazırda en ünlü aksiyon filmlerinden olduğundan bir aksiyon filmi tercihi için en doğru yönetmenin seçildiğini söylemek hata olmaz. Film kitleler tarafından sevilecek mi göreceğiz.

Spotify, YouTube’u yenmek istiyor!