Apple iPhone 13 için yeni bilgiler geldi

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2021 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 23 Temmuz 2021 Cuma 2:48 pm

Bu ayın başlarında gelen haberlerde tüm Apple iPhone 13 serisinin bir LiDAR tarayıcıya-sensöre sahip olacağı söyleniyordu. Daha sonra sadece Pro modellerin LiDAR desteği ile geleceği öne sürülürken şimdi yeni bir bilgi geldi.

Öncelikle Lidar sensörler hakkında bilgi vermek gerekirse ; LiDAR (Laser Detection and Ranging ya da Işık Algılama ve Mesafe Ölçme) sensörü, radara benzer bir şekilde çalışır. Mesafeleri ve derinliği ölçmek için lazer kullanır. Bu da, artırılmış gerçeklik (AR) ve fotoğraf çekimleri için önemli bir fayda sağlayabileceği anlamına geliyor.

iPhone 13

Bu özellik için son olarak Apple analisti Wedbush, LiDAR tarayıcının tüm seriye geleceğini açıkladı. Apple analisti, iPhone 13’ün Asya’daki tedarik zinciri-fabrikalarını incelediğini ve gerçekten de LiDAR tarayıcısının geldiğini ve 13 serisi için üretim rakamlarının arttığını doğruladığını açıkladı. Ek olarak, Pro modelleri, standart 512 GB maksimum depolama seçeneği yerine 1 TB’a kadar dahili depolama ile gelecek. Onaylanmamasına rağmen, alt uç depolama yapılandırmalarının da kapasitede artmasını bekleniyor. Mevcut iPhone’lar, 13 serisinde 128 GB’lık bir temel depolama yapılandırmasıyla değişebilen 64 GB’lık bir temel varyantla başlıyor. İlgili bir haberde, Apple analistleri yaklaşmakta olan iPhone 13’ün satışlarının önemli ölçüde artmasını beklediklerini söylediler.

Apple ayrıca iPhone 12’nin 80 milyon tedarik zinciri rakamının üzerine tedariği 90-100 milyon adet satmasını beklediklerini açıkladı.. Özellikle bu yıl iPhone 13 serisindeki tüm modellerin 5G bağlantı desteğine sahip olacağı söyleniyor . Bu, 2022’de piyasaya sürülen tüm iPhone’ların, yeni nesil iPhone SE dahil olmak üzere 5G’ye sahip olacağı anlamına geliyor. Daha ucuz iPhone’un 2022’de Apple A15 Bionic çip ile geleceği söyleniyor ve bu çip ilk olarak bu yıl iPhone 13 serisinde piyasaya sürülecek.

Huawei P50 lansman tarihi onaylandı