Apple iPhone 12 Pro ile bekleyenleri üzecek

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı 5:20 pm

Görünen o ki Apple iPhone 12 Pro ekranları konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Apple iPhone 12 Pro ile bekleyenleri üzecek. Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Apple bu yılın son çeyreğinde yeni nesil iPhone modellerini teknoloji tutkunlarının beğenisine sunacak. Şimdiye kadar iPhone 12 modelleri ile ilgili pek çok söylenti ve rapora tanıklık ettik.

Genel olarak sızdırılan bilgiler arasında en çok dikkat çekeni iPhone 12 Pro modellerinde 120Hz’lik ekranın kullanılacağı yönünde olan iddialardı. Fakat son ortaya çıkan dedikodulara göre Apple yeni nesil iPhone modellerinde de 120Hz’lik ekran teknolojisini tam anlamıyla kullanamayacak.

iPhone 12 Pro

Sızıntı dünyasının güvenilir isimlerinden biri olan @DSCCRoss Apple’ın 120Hz’lik panel sürücülerinde sıkıntı yaşadığını açıkladı.

Yani 120Hz’lik panel mevcut lakin bu paneli çalıştıracak sürücülerin temininde sıkıntılar yaşanıyor. Malum pandemi sürecinden ötürü pek çok ürünün üretiminde çeşitli sıkıntılar ortaya çıkmıştı. Görünen o ki Apple’ın tedarikçisi de bu tarz sorunlarla karşı karşıya.

Eğer bu iddialar doğru çıkarsa Apple iPhone 12 Pro modellerinde 120Hz’lik OLED panel kullansa da kullanıcılar bu panellerden 60Hz’lik performans alabilecekler.

Eğer Apple bir şekilde tedarik sorununu çözmeyi başarırsa yani 120Hz’lik panellerin tedarik sorununu aşabilirse işler değişebilir. Lakin bu günümüz şartlarında pek de mümkün görünmüyor. Elbette Apple Pro segmentindeki modellerin çıkış tarihini biraz geciktirirse farklı bir senaryo karşımıza çıkabilir.

Epic ile Apple davası görüldü! İlk karar çıktı!