Apple iPhone 12 pil ücretleri ne kadar olacak?

Yayın tarihi: 14 Kasım 2020 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 13 Kasım 2020 Cuma 1:17 pm

Apple şirketinin göz bebeği olan iPhone 12 , pil fiyatları ile gözümüzü yaşartacak gibi görünüyor. İşte merak edilen detaylar.

Apple’ın en gelişmiş akıllı telefonu olan iPhone 12 , pil fiyatları açıklaması yapıldı. Henüz Türkiye’de satışa sunulmamasına rağmen, yeni gelişmeler ile birlikte pil ücretleri ortaya çıktı. İşlemci olarak A14 Bionic kullanmayı tercih eden Apple, pil konusunda biraz düşük güç kullanmıştı.

iPhone 12

Apple iPhone 11 modelinde yer alan pil, bir miktar daha güçlüydü. Ancak Apple tarafından yapılan açıklamaya göre, iPhone 12 pil bakımından daha düşük kapasiteli olmasına rağmen aynı performansı sunacak. Fakat işin pil fiyatlarına bakınca ceplerin de yüksek performans göstermesi gerekecek gibi görünüyor.

Herkes üst üste gelen zam haberlerinden sonra Apple tarafından yapılacak zamlara da alışmaya başlamıştı. ABD merkezli şirket, pil fiyatlarında bekleneni yaptı. iPhone SE ile iPhone 8 Plus modelleri arasında yer alan piller 399 TL üzerinden satışa sunulacak.

Başka bir açıdan bakmak gerekirse üst modellerin 200 TL fark yarattıkları söylenebilir. iPhone X ile iPhone 12 Pro Max arasındaki cihazlar 599 TL pil değişim ücretine sahip olacak. Yani model büyüdükçe, ödemeniz gereken pil değişim miktarı da yükselecek.

Herkes şu anda nefesini tuttu ve iPhone 12 modelinin fiyatının açıklanmasını bekliyor. Ancak pil değişim ücretlerinde böylesine bir zam yapılması cihazın kendisine de bazı fiyat artışlarının olma ihtimalini yükseltiyor.

Qualcomm Huawei için lisans aldı