Apple LCD’ye geçecek iddiası

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2019 Salı 8:09 am - Güncelleme: 23 Temmuz 2019 Salı 8:09 am

Apple’ın 2020 yılında tanıtacağı Apple Watch modelinde OLED’i kullanmayacağı söyleniyor. Peki, Apple OLED yerine LCD mi kullanacak?

Apple, tarihinde ilk kez Apple Watch ile OLED ekranı kullanmaya başlamıştı. Şarj süresine olumlu etkisi olan OLED teknolojisi daha sonra iPhone’lara da gelmişti. Bugün ise Apple’ın OLED ekran teknolojisinden vazgeçeceği söylenmeye başlandı.

Geçtiğimiz yıllarda microLED teknolojisi ortaya çıkmıştı. Küçük ekranlı cihazlarda OLED ekrana göre daha fazla batarya tasarrufu sunan microLED teknolojisi, Apple’ın ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Apple Watch Series 6 modelleri ile OLED yerine microLED teknolojisi kullanılacak.

Apple Watch

OLED’e göre küçük ekranda daha fazla batarya tasarrufu sunan microLED, kalite konusunda OLED’in gerisinde kalıyor. Ancak ekran küçük olduğu için OLED ile microLED’i karşılaştırmak ve aradaki farkı anlamak çok güç olacak.

Hem maliyeti düşürecek hem de batarya süresini microLED ile uzatacak olan Apple’ın, bu teknolojiyi uygun fiyatlı iPhone modelleri için de kullanması bekleniyor. Apple, kendi açısından maliyeti düşürmesine rağmen bu fiyat farkı tahmin edeceğiniz gibi satış fiyatına yansımayacaktır.