Apple, Google ve Microsoft ortak bir iş yapıyor

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2022 Cumartesi 11:00 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2022 Cuma 4:12 pm

Parolasız oturum açmalar bazen kullanıcılara zon anlar yaşatabiliyor. Ufak tefek takılma problemlerine sebebiyet veren bu soruna şimdi teknoloji şirketlerinden çözüm geldi.

Apple, Google ve Microsoft, FIDO Alliance ve World Wide Web Consortium’dan parolasız oturum açma standardı desteğini genişletmek için bir araya geliyor. Platformdan bağımsız olarak yakındaki bir cihazda bir uygulamada veya web sitesinde oturum açmak için bir telefon veya tablette FIDO kimlik doğrulamasını kullanacaksınız. Benzer şekilde, belirli bir cihazdaki her hesabı eklemek zorunda kalmadan, FIDO kimlik bilgilerinize genellikle otomatik olarak erişebileceksiniz.

Parolasız oturum

 

Amaç, yalnızca belirli aşamalarda değil, uygulamalar ve web siteleri için “uçtan uca” şifresiz oturum açmaya izin vermek. Her adımda oturum açmak için yalnızca biyometrik taramalar  veya bir cihaz PIN’i kullanmanız gerekecek. Bu çabaların, kullanıcıları bilgisayar korsanları ve dolandırıcılarla parola paylaşmanız için kandıran başarılı kimlik avı saldırılarını önlemesi bekleniyor.

Apple, Google ve Microsoft, “gelecek yıl” boyunca platformlarında gelişmiş sıfır parola özelliklerini kullanıma sunmayı planlıyor. Yükseltmeyi görmek için önemli bir işletim sistemi güncellemesini beklemeniz gerekebilir. Söz konusu özellikler kullanıcıların hayatını devrimsel anlamda değiştirmeyecek olsa da teknoloji çağında yaşadığımız bu dönemde ortaya çıkan ufak tefek sorunları çözecektir. Neticede üç büyük teknoloji devinin parola sisteminde dahi takılma yaşamaması gerek.

Twitter yakın arkadaşlarla sınırlandırılan tweetleri test ediyor