Apple elektrikli araç konusunda önemli bir adım attı

Yayın tarihi: 7 Eylül 2021 Salı 7:30 am - Güncelleme: 6 Eylül 2021 Pazartesi 1:56 pm

Her geçen gün kendisini sektörde bir kez daha kanıtlamayı başaran Apple elektrikli araç için aynı başarıyı sergilemek istiyor. Şirket öncelikle Mercedes mühendislerini işe almıştı. Hemen ardından en büyük otomobil üreticileri ile görüşmeler yaptı. Böylece elektrikli araç üreteceği neredeyse kesinleşti.

Ortaya çıkan detaylara bakıldığında Arizona’da bir test alanı satın alındığı görülüyor. Bu alan için yaklaşık olarak 125 milyon dolar ödeme yapıldığı ifade ediliyor. Bu ödemeyi yapabilecek şirket sayısı son derece sınırlı. Ayrıca bu kadar fazla nakit bulunduran bir markanın Apple’dan başkası olma ihtimali düşük.

Apple elektrikli araç

Arizona üzerinde yer alan bir araç test alanı satın alan bu şirket gizemini korumaya devam ediyor. 25 Haziran 2021 tarihinde satın alınan araç test alanı Route 14 isimli şirket tarafından kullanılacak. Ancak şirketin takma bir isme sahip olduğu düşünülüyor. Sadece bu bile Apple markasının çok gizemli bir şekilde işleri yürüttüğünü ortaya koyuyor.

Greenberg Traurig Hukuk Bürosu tarafından yönetilen bu şirketin yöneticisi bile gizemli. Kısacası Apple tahminlerin çok üzerinde bir gizemli hikaye oluşturdu. İşlerin böylesine gizli bir şekilde yürütülmesi bilgi almayı zorlaştırıyor. Ancak eldeki verilere bakacak olursak firmanın 2024 yılına kadar bir prototip araç öne süreceği ifade ediliyor.

Apple çalışanları şirket içi uygulamalarda değişiklik talep ediyor

Araç test alanı satın alınması Apple markasının hızlı bir şekilde üretim yapmak istediğini gösteriyor. Şirket politikaları ise buna pek izin vermiyor. Muhtemelen adım adım deneyerek elektrikli araç sektörüne girecekler.