Apple ekran altı kameralara sıçak bakmıyor

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2021 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2021 Salı 2:24 pm

Şimdiye kadar bazı isimler ekran altı kamera teknolojisine sahip modelleri satışa sundular. Bir çoğu da bu teknoloji tarafında hayli önemli çalışmalar yürütüyor. Fakat Apple kullanıcıları bu teknolojiyi hiçbir zaman deneyimleyemeyebilirler.

Sızdırılan son raporlara göre Apple, ekran altı kamera ve sensör teknolojileri üzerine bazı arge çalışmaları yürütmüş. Fakat bu çalışmalarda istenilen verime ulaşılamamış. Hal böyle olunca Apple da ekran altı kamera teknolojisini kullanmaktan vazgeçmiş.

ekran altı kamera

Elbette FaceID’nin kusursuz bir şekilde çalışması için ekran altı kamera teknolojisinin çok daha uç noktalara evrilmesi gerekiyor. En azından önümüzdeki birkaç yıllık süreç boyunca Apple kullanıcıların bu teknolojiyi iPhone modellerinde deneyimleyemeyeceğini söyleyebiliriz.

Tabi ki düşükte olsa Apple’ın bir sürpriz yapma şansı da bulunuyor. Elbette bu uzak bir ihtimal. Malum ekran altı kamera teknolojisi kamera tarafında sıkıntı çıkarmasa bile FaceID tarafında bazı engellerle karşılaşacaktır. Günümüz şartlarında da Apple’ın bu engelleri aşması pek mümkün görünmüyor.

Sıfır Renault Megane fiyatları düştü!