Apple ekran altı FaceID’ye pek sıcak bakmıyor

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 23 Eylül 2021 Perşembe 3:13 pm

Apple ekran altı sensör teknolojisine güvenmiyor. Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Apple, yıllardan beri aynı tasarımla kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Sadece geçtiğimiz yıl çıkan iPhone 12 modellerinde ufak bir güncellemeye giden Cupertino merkezli şirket oval bir tasarımdan köşeli tasarıma geçiş yapmıştı.

Fakat kullanıcıların genel beklentisi ön ekran görümünün güncellenmesi yönündeydi. Bilindiği üzere Apple iPhone X modelinden beri aynı tasarım çizgisini kullanıyor. Değişen hiç bir şey olmadı. Son 2 yıldır çentiğin küçültüleceğine dair bazı söylentiler vardı fakat bunlar da asılsız çıktı.

 

ekran altı

Bu yıl ise Apple’ın çentiği küçülteceği ve hatta çentiği tamamen ortadan kaldıracağı iddia ediliyordu. Bu beklenti kısmen gerçekleşti. Çentik boyutu iPhone 13 ile küçüldü.

Apple’a yakınlığıyla tanınan isimlerden biri olan Ming Chi Kuo’ya göre durum biraz daha farklı. Çünkü Kuo Apple’ın çentiği tamamen kaldırmasına imkan vermiyor. Zira Kuo’ya göre Apple yetkilileri sensörlerin ekran altına yerleştirilmesi konusunda çok da hevesli değiller. Çünkü bu durumda FaceID’nin yavaşlamasından korkuyorlar.

Mevcut teknolojik koşullarda ekran altındaki sensorlerin, normale oranla daha hızlı çalışmaları pek de mümkün değil. Fakat birkaç yıl sonrasında Apple’ın böyle bir işe imza atması muhtemel görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

Oppo A55 4G sızdırıldı! İşte özellikleri