Apple çevreci tutumunu sürdürüyor

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 7:00 am - Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi 11:01 am

Apple çevreci tutumu ile dikkatleri üzerine çekmişti. Daha önce çevreyi sebep göstererek bazı adımlar atan Cupertino merkezli şirket, telefon kutusundan önce kulaklık, ardından da şarj adaptörünü çıkarma kararı almıştı. Şimdi de kutunun jelatinini devre dışı bıraktı.

Bu karar ilk başlarda diğer üreticiler tarafından eleştirilse de sonraları pek çok isim aynı taktiği uygulamaya başladı. Hali hazırda Samsung ve Xiaomi gibi isimler de kutu içeriğinden şarj adaptörünü çıkarmış durumda.

 

Apple takındığı bu çevreci tutumu bir tık daha ileri seviyeye taşıyarak, iPhone 13 kutusunda yer alan jelatini de devre dışı bıraktı.

Daha önce sıfır bir iPhone alanların da hatırlayacağı üzere kutu üzerinde şeffaf bir jelatin yer alıyordu. Artık bu jelatin yeni iPhone kutularında bulunmayacak. Jelatin yerine direkt olarak güvenlik bantlarına güvenmemiz gerekecek.

Apple’ın aldığı bu kararın, şarj adaptörünü kutuda çıkarmaktan çok daha mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Zaten hali hazırda pek çok sıfır telefonda yalnızca güvenlik bantları kullanılıyor. Yani ek bir jelatin vs. söz konusu değil. Fakat Apple yakında kutudan şarj kablosunu da çıkarırsa, bizim için çok şaşırtıcı olmayacaktır.

Mars yolculuğu kolay olacak mı: Önümüzde büyük problemler var