Apple CEO’su Tim Cook ne kadar kazanıyor

Yayın tarihi: 8 Ocak 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 2:08 pm

Dünyanın en büyük şirketinde CEO görevini devam ettiren Tim Cook 2020 kazancı ile ilgili rapor verdi. Rakamlara bakıldığında gerçekten de bir hayli yüksek olduğu görülüyor. İşte merak edilen bütün detaylar.

Tim Cook 2020 kazancı son dönemlerin en yüksek değerlerinden birisine ulaştı. Öncelikle onun aldığı normal maaştan bahsedelim. Cook, bu yıl içerisinde 3 milyon dolar maaş aldı. Apple firmasını domine eden isim için bu fiyat oldukça az. Asıl önemli gelir ek teşviklerden sağlandı.

Tim Cook

Tim Cook 10 milyon 731 bin dolar ekstra ödeme aldı ve böylece gelirini önemli ölçüde artırmış oldu. Sadece bunlarla bitti sanmayın. Apple CEO’su çok daha farklı ödemeler ve hizmetler de aldı.

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, kendi CEO’suna çok iyi bakıyor. Bunu nedeni ise sadece CEO olmasından kaynaklı değil. Aynı zamanda dünya çapında satış rekorları kırabilmesi bunda büyük bir etkiye sahip.

Apple iPhone 11 ve iPhone 12 serilerinde gösterilen başarılar, şirketin kazancında son derece etkili oldu. Bunun arkasındaki mimar da Tim Cook’tan başkası değildi. Onun çok fazla etkisinin olması, aldığı ücrette de kendisini gösterdi. Diğer şirket CEO’ları ile kıyaslandığında gerçekten de son derece iyi rakamlarda para kazanabildi.

Son olarak Tim Cook için sağlanan çok önemli bir olanaktan daha bahsedelim. 1 milyon 38 bin 259 dolar onun seyahat ve güvenliği için ayrıldı. Peki siz onun bu kadar yüksek miktarlarda kazanç sağlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sosyal medyaya reklam yasağı geliyor: Facebook ve Instagram kapatılacak mı?