Apple Card projesi 1 milyar dolar kaybettirdi

Yayın tarihi: 19 Şubat 2023 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 17 Şubat 2023 Cuma 10:37 pm

Hayal kırıklığına dönüşen Apple Card projesi, bu girişimde Apple ile işbirliği yapan Goldman Sachs’e 1 milyar dolar kaybettirdi. Ancak şirket hala bu yatırımdan umutlu.

Apple’ın dijital ödeme servisi Apple Pay ile uyumlu olacak şekilde hazırlanan Apple Card, ilk duyurulduğu dönemde büyük heyecan yaratmış, Apple dünyanın en büyük yatırım bankalarından olan Goldman Sachs’i de arkasına alarak bu alana iddialı bir giriş yapmıştı. Ancak en azından ilk aşamada ortaya çıkan sonuç hiç de Apple’ın beklediği olmadı. Bu yüzden Apple büyük hayal kırıklığı yaşarken, başta Goldman Sachs olmak üzere yatırımcı ortakları da ciddi zarara uğradı.

Yayınlanan rapor, Goldman Sachs’in Apple ile birlikte imza attığı bu proje yüzünden şimdiden 1 milyar dolar kaybettiğini gösteriyor. Böylesine bir kayıp Goldman Sachs gibi dev bir şirket tarafından bile göz ardı edilemeyecek kadar büyük. Ancak buna rağmen Goldman Sachs bu projeye inancını koruyor.

Apple Card

Goldman Sachs, bu hafta bir açıklama yayınlayarak Apple ile olan ortaklığını sürdüreceğini duyurdu. Şirket, Apple Card projesinin uzun vadede kârlı bir yatırıma dönüşeceği konusundaki inancını koruyor. Goldman Sachs’e göre bu girişim her ne kadar 1 milyar dolarlık bir kayba sebep olmuş olsa da uzun vadede bundan çok daha fazlasını getirme potansiyeline sahip.

Galaxy S23 FE, 2023’ün ikinci yarısında gelebilir

 

Oysa The Wall Street Journal tarafından daha bu hafta yayınlanan bu makale, Goldman Sachs’in kredi kartları konusundaki girişimlerini askıya almayı planladığını iddia ediyordu. Goldman Sachs bu açıklamayla bu iddiaları kısmen yalanlamış oldu. Ancak şirketten gelen bu açıklama sadece yatırımcıların içine su serpmek için yapılmış stratejik bir hamlede olabilir. Apple ve Goldman Sachs’in kredi kartı girişimi konusunda bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğini bekleyip göreceğiz.