Apple bugün, geçen yıl haber verdiği bir uygulamayı hayata geçirdiğini duyurdu

Yayın tarihi: 30 Nisan 2022 Cumartesi 11:00 am - Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma 8:24 pm

Buna göre Apple iPhone 12, iPhone 13 ve üçüncü nesil iPhone SE kullanıcılarının evlerinde belirli onarımları kendi kendilerine yapabilecekleri bir servisi hayata geçiriyor.

Apple yeni onarım programı için adımı attı. Uygulama şimdilik yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanmaya başlansa da, gelecek yıl içinde Avrupa’ya da yayılacağı tahmin ediliyor.

 

Apple orijinal onarım kılavuzlarının ve bazı gerekli parçaların yeni açılacak Self Servis Onarım Mağazaları’nda bulunacağını söylüyor. Bu mağazalarda müşteriler 200’ün üzerinde parça ve gerekli araca erişebilecek. İlk etapta mağazada yalnızca iPhone 12, iPhone 13 serileri ve üçüncü nesil iPhone SE için araçlar yer alacak. Apple ayrıca bu yıl içinde silikon çipli Mac’ler için araçlar, kılavuzlar ve parçalarla mağazayı genişletmeyi planladıklarını açıkladı.

Apple iPhone 12

 

Bir onarımı gerçekleştirebilmek için müşterilerin öncelikle ürünlerine ilişkin onarım kılavuzunu ve Apple’ın web sitesinde yer alan destek bölümündeki ilgili yerleri incelemesi gerekecek. Ardından, Self Servis Onarım Mağazasından gerekli parçaları ve araçları sipariş edebilecek ve onarıma başlayabilecekler. Apple, mağazada sunulan tüm alet ve parçaların “en yüksek kalite, güvenlik ve güvenilirliği sağlamak için kapsamlı testlerden geçtiğini” söylüyor.

 

Müşterilerin onarım için gerekli parçaları sipariş etmesi gerekirken, Apple ayrıca müşterilere onarım yapabilmeleri için gerekli tüm temel araçları içeren 49 dolarlık bir kit kiralama imkanı sağlayacak. Kiralama kiti bir hafta boyunca müşterilerin hizmetine sunulacak ve daha sonra ücretsiz olarak Apple’a geri gönderilemeleri gerekecek. Bu kiralama seçeneği ile tek bir onarım için gerekli araçları satın almak istemeyen müşterilere esneklik sağlanması amaçlanıyor.

Nike’nin Metaverse ayakkabıları 8 bin dolara satılıyor