Apple, bazı mağazalarda maske gereksinimlerini gevşetebilir

Yayın tarihi: 8 Kasım 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 6 Kasım 2021 Cumartesi 2:24 pm

Bloomberg, iPhone üreticisinin yaklaşık 270 ABD mağazasının 100’den fazlasında maske gereksinimlerini kaldırma planlarını özetleyen bir Apple raporunu duyurdu.

Söz konusu maske yasağı genişlemesi ABD’de bazı mağazalarda geçerli olacak. Yasağın genişletilmesinin diğer eyaletlere ve mağazalara yayılmadan önce Arizona, California, Connecticut, Florida, Louisiana, New Jersey ve New York’taki mağazalara uygulanacağı bildiriliyor. Apple ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Apple

Rapora göre şirket, azalan COVID-19 vaka sayıları ve artan aşılama oranları nedeniyle gereklilikleri kaldırıyor. Politika, müşterinin aşı durumuna bakılmaksızın uygulanacak ancak perakende personeli daha uzun etkileşimler ve daha yakın temas nedeniyle maske takmak zorunda kalacak. Los Angeles ve San Francisco Körfez Bölgesi gibi yerel yönetimin geçerli olduğu yerlerde ise maske zorunluluğu devam edecek.

Pandemi geliştikçe şirket perakende politikalarını sık sık değiştirdi. Örneğin, vaka seviyelerine göre mağazaları kapatıp yeniden açtı. Haziran ayında birçok ABD mağazasında maske gereksinimini kaldırdı, ancak bir ay sonra geri getirdi. Sızıntı doğru olsa bile, bu politika değişikliğinin devam edip etmeyeceğini söylemek için çok erken. Pandeminin ne boyuta varacağı hiçbir zaman belli olmuyor. Maske gereksinimlerindeki herhangi bir değişiklik, Apple’ın hem mağazalarda hem de ofiste mümkün olan en kısa sürede pandemi öncesi koşullara dönme umutlarını yansıtıyor diyebiliriz.

GTA 5 toplamda ne kadar sattı? İşte bu sorunun yanıtı!