Apple, Avrupa Birliği’nde başka bir antitröst suçlamasıyla karşı karşıya kaldı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2022 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 1:25 pm

Suçlama Spotify’ın AB’nin konuyla ilgili soruşturma başlatmasına neden olan bir şikayetinin ardından geldi.

Gelen bilgilere, son suçlamalar Avrupa Komisyonu tarafından devam eden bir soruşturmanın parçası. Bu soruşturma, popüler müzik akışı platformu Spotify tarafından açılan rekabete aykırı suçlamalarla ilgili. Bu muhtemelen AB’nin Cupertino merkezli dev Apple ve bölgedeki diğer büyük teknoloji firmalarına karşı davasını daha da güçlendirecek. Farkında olmayanlar için Avrupa Birliği, son yıllarda dünya genelinde katlanarak büyüyen teknoloji devlerini dizginlemeye çalışıyor. (Antitröst Politika: ticaret engellerini ve piyasa rekabetini önlemek için hükümetlerce izlenen politikalara denir.) 

antitrost

 

2019’da Spotify, Avrupa Komisyonu’na teknoloji devini”kullanıcı deneyimi pahasına bilerek seçimi sınırlayan ve yeniliği bastıran” App Store kurallarını zorlamakla suçlayarak şikayette bulunmuştu. Müzik akışı platformu ayrıca Apple’ın App Store’daki yüzde 30 komisyonunu argümanlarında gündeme getirdi, çünkü bu, markayı Apple’ın aldığı komisyonu telafi etmek için abonelik planlarının ücretlerini artırmaya zorladı.

Spotify ayrıca, Spotify’ın eşit bir oyun alanında Apple Music ile rekabet edemediği için bunun iPhone üreticisine “haksız bir avantaj” sağladığını da sözlerine ekledi. Konuya yakın bir kaynak Reuters’e verdiği demeçte, Avrupa Komisyonu’nun şimdi ek bir itiraz beyanında şirketi başka bir antitröst suçlamasıyla suçlamayı planladığını söyledi. Bu nedenle, yeni ücretler önümüzdeki birkaç hafta içinde verilebilir.

Galaxy Tab S8 Ultra dayanıklılık testinden hasar almadan çıktı