Apple App Store’da bir uygulama daha dolandırıcı çıktı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 2:05 pm

iOS mu Android  mi sorusuna iOS yanıtını veren akıllı telefon kullanıcılarının bu yanıtlarını dayandırdıkları en önemli nokta tabi ki güvenlik. Gerçekten de yapılan araştırmalar iOS platformunun Android’e göre daha güvenli bir kullanıcı deneyimi sunduğunu ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve Apple’ın uygulama mağazasından Google’a göre neredeyse 3 kat daha fazla uygulamayı güvenlik tedbirlerinin ihlali sebebiyle kaldırdığını gösteren araştırma da, bu öngörümüzü doğrular nitelikte.

 

Öte yandan son zamanlarda kendi kategorisinin en çok indirilen uygulamalarından biri olan ve aramalarda üst sıralarda çıkan bir ismin daha dolandırıcı olduğu ortaya çıktı. Pages Manager Suite isimli bu uygulama görünürde Facebook sayfalarının daha rahat kontrol edilmesini sağlamak gibi bir amaç sunarken, indirildiği andan itibarense kullanıcı bilgilerini çalan zararlı bir yazılım olduğunu gösteriyor.

 

App Store

Aslında Facebook bu uygulamayı Temmuz ayında Apple’a şikayet etmişti. Ancak Amerikalı teknoloji devi nedendir bilinmez bu zararlı yazılımı mağazasından ancak dün silebildi. Tabi bunca süre zarfında, zararlı uygulamayı indirerek mağdur olan birçok yeni kullanıcı olabileceğini de söyleyelim.

 

Son olarak her ne kadar bu Apple açısından büyük prestij kaybı yaşatan bir olay olsa da, yine de veri güvenliğiniz için uygulamaları App Store’dan indirmenizin ve harici kaynaklarda bulunan uygulamalara telefonunuzda yer vermemenizin büyük önem taşıdığını hatırlatalım.

Xiaomi MIUI 13 müjdesini verdi! Popüler modele geliyor